To keep in mind for a rainy day

Jag vill bara säga en sak till er, som jag tycker att ni ska försöka bära mer er som en liten skrynklig lapp i fickan, när jorden skakar under fötterna. Jag önskar att jag hade vågat anamma det här tankesättet tidigare i mitt liv, när jag var mer skör och mottaglig för yttre påtryckningar. Det kommer aldrig att gå att göra alla nöjda. Och det är inte heller meningen med livet. Att vara omtyckt är otroligt viktigt för många människor, för mig också, vi är ju flockdjur, och innerst inne tror jag att alla bara vill känna samhörighet till något. Känna att vi har en självklar plats i ett sammanhang, som gör skillnad. Oavsett vad det kan vara. Men det kommer aldrig att vara rätt väg att gå, om du samtidigt sviker ditt hjärta.

Min mamma lärde mig en sak tidigt, när hon sa ”Du kan försöka göra alla människor nöjda, och kämpa för att bli omtyckt av den stora massan, men varje gång du går emot dig själv och gör något emot din vilja för att göra andra människor till lags, tar du ett långsamt steg närmare till att bli själsbruten” och det kan tyckas låta väldigt dramatiskt. Men det jag menar med detta är att svik inte dig själv, och din intuition och den du är för att passa in i någon slags ram där du förväntas vara på ett visst sätt. De som är bra för dig och som är dina riktiga vänner kommer att stötta dig, oavsett hur du gör. Offra inte din tid, och dina mål, för att hålla någon i handen, som bara håller den, för att du säger det den vill höra.

På gymnasiet var jag på en fest i Bromma, jag minns det så tydligt. En tjej kom in i badrummet när vi stod några kompisar från min klass, och hon började titta på mig lite skeptiskt och sa ”Asså jag tycker verkligen inte om dig, Stephanie… VERKLIGEN inte.” Jag började gråta direkt, det var typ som att någon blåste bort all lycka ur min kropp. Jag kände ju knappt den här personen? Hur kunde hon ha den makten över mina känslor. Jag ville så gärna att alla skulle tycka om mig. Vi hade kanske utbytt ett svagt ”Hej” någon gång i en korridor i skolan, men inte mer än så. Ändå raserades min värld, för att en person jag inte ens visste efternamnet på, inte tyckte om mig. Hon fortsatte ”Men gud, varför gråter du för? Shit, du är sån dramaqueen!” Och såhär i efterhand, så vet jag ju, att det var förmodligen inte mig hon inte tyckte om, det var till största sannolikhet en ilska som tog uttryck på grund av något som var trasigt djupt inom henne själv.

Så kära underbara, unga som gamla, människor, som rullar med ögonen över dessa rader. 1) Ta inte åt er av vad folk säger för elakheter, för människor säger så djävulskt mycket dumheter pga helt andra anledningar än dem som kommer ur deras mun. 2) Prioritera dig själv och din lycka, men var snäll och ödmjuk mot andra <3 Var en bra vän. Men offra inte dig själv och ditt hjärta, för att bli omtyckt av någon som inte ens tycker om sig själv. 3) Ha överseende. Många människor krigar i det tysta, och du kommer vara den personen som går med rak rygg, starkare än innan, när du låter dem orden rinna av dig. Lovar. <3

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *