Gravid vecka 22

GRAVIDVECKA 22:

Lista snodd av älskade Micki. 53,2% avklarat och 131 dagar kvar av en fullbordad graviditet, men 118 dagar kvar för tvillinggraviditet.

MIN KROPP:

Jag har ont i ryggen, och det sitter liksom i mitten av ryggen och det känns som att jag behöver ”knäcka” ut mig själv för att det ska släppa, om ni förstår hur jag menar. Det är lite samma känsla som att få håll efter man typ ätit en portion pasta och sedan begett sig ut för att jogga (om någon nu gör det, not me.) fast i ryggen. Håll i ryggen.

Jag har ganska mycket växtvärk/molvärk som verkligen drar igång ordentligt när jag stressar. Blir lite rädd faktiskt, för det gör satans ont. Måste verkligen tagga ner. Jag är en person som har svårt att greppa hur saker sannolikt kommer att utspela sig, innan jag fått uppleva det själv. På samma sätt som jag vill uppleva tex en film eller människa själv, innan jag bestämmer mig för vad jag tycker. Självfallet lyssnar jag och påverkas säkert mer än jag tror av andras åsikter, men vad som spelar roll i mitt avgörande är hur jag ser/upplever det. Så när min BM sa att jag måste ta det lugnt för att det kan stressa kroppen och trigga sammandragning har jag svårt att greppa det, förens jag sitter där med skägget i brevlådan.

SÅ HAR JAG TAGIT HAND OM MIG SJÄLV:

Käkat köttbullar, lax, sill, skagen, julchocklad och toppat skit’n med en redig dos penicillin a 6 tabletter om dagen. Den skojar man inte bort. Grädde på moset, mums! Jag mår så mycket bättre, min huvudvärk är typ long gone och jag börjar sakta bygga upp mitt immunförsvar igen. Är dock livrädd för alla baciller. Igår i soffan skulle Jonas pussa mig, men när vi är 0,5 mm ifrån varandra slog det mig att han tog en strepsil imorse. Jag skrek ”HAR DU ONT I HALSEN FÖRRESTEN!!!!!!!!” I grevens tid, så att säga. Hehe. Man kan aldrig vara för säker.

Förutom det har vi fullt fokuserat på lilla Lykkis, det är hennes högtid och jag tror verkligen hon haft så himla roligt, med alla mostrar, fastrar, fabror och morbor hemma i Sverige. För att inte tala om dubbla uppsättning mormors och farmors, morfars och farfars. The perkz of a modern (divorced) family. Julklapparna ligger bokstavligen i varenda hörn av lägenheten, Lykke går på små moln. Inte nog med det så fyller hon år imorgon, och det vankas kalas!

MITT MÅENDE:

Jag har knappt hunnit känna efter. Men jag har faktiskt i 6 dagar oroat mig som katten för min lilla mage. Penicillinet är ju så pass starkt att det totalt blåser ut hela immunförsvaret i magen och retar min tarm. Jag proppar i mig mjölksyrabakterier och har typ på riktigt en öppnad filmjölk i väskan, nära till hands, 24/7 för att neutralisera magen.

Jag känner grabbarna hela tiden, shit, vecka 22. Jag fattar verkligen inte hur det har gått såhär fort. Jag får fortfarande göttiga stötar genom vänsterben men det har typ blivit en del av mig nu. Det är som det är! Och det hade kunnat vart värre.

VECKANS CRAVING:

INGET. Igen. Jag har inga cravings, sjukt tråkigt. Cravings känns typ påhittat för att stärka effekten av att vara gravid, hehe. Jag försöker äta nyttigt så gott jag kan mellan all julmat som dryper i fett och dåligheter.

BEBISEN: 

Killarna är 26 cm vardera och väger 370 gram i början av veckan, och 450 gram i slutet av veckan. Shit pommes. Nästa vecka har jag typ 1 kg bebis i kaggen på ett omfång av 52 cm tillsammans. Det är alltså 6 cm längre än Lykkis var när hon föddes. O M G they are here SO soon. Kommer jag klara det här eller??????? Btw så tycker jag fasen inte min mage är så groteskt stor som jag hade föreställt mig i denna vecka. Jag har ändå gått typ 60%, med tanke på att jag ej går längre än 37 veckor. Min BM sa att jag kan addera 10 veckor på min graviditet i kroppspåfrestning, pga jag bär två stycken. Hehe, jag är alltså i vecka 32 då. GÖTT!

Nu ska jag och Lykkis åka hem till Stina och Maxan och hänga. Jonas fick en dispens dag (för att jag fick en så fin julklapp hehe.) så han har seriöst följt sitt hjärtas lust och gjort det som han mest av allt har velat. Se Star Wars. Dock gick den bara i Vällingby, men som att det stoppade honom? Här är ute på en bilsafari nu och kollar sci-fi följt av kontorsjobb, min lilla gullegris. Vid 18 kommer både Jonas och Kristian och vi ska käka en tidigt middag ihop, mysers!

 

  1. Hej! Har precis fått reda på att vi väntar tvillingar. Den chocken! Känner mig lite lost bland alla babyprylar. Kan du inte skriva ett inlägg med vad du har köpt för prylar till era bebisar? Vagn? Vad måste man ha? / Anna

    1. Inte svar på just den frågan, men jag vet att Sanne Alexandra Stockholm har ett par skinnbyxor som är magi för preggos, de är så sjukt stretchiga. ? Hoppas det hjälpte!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.