Saker som stör mig

God kväll,

Det här med att det är åter tillbaks till arbetet imorgon? Jag har varit ledig i nästan 3 veckor tillsammans med Jonas och Lykkis, det är egentligen lite av ett under att vi fortfarande diggar varandra efter all denna tid, hehe. Men som någon smart typ sa: Är det rätt så är det lätt. En tjej på insta kom med förslaget att göra en lista på vad jag stör mig på, och jag tycker det lät som ett riktigt dröm-inlägg to be honest. Det är ju otroligt olika vad för typ av saker som gnager sig in under skinnet på folk, men jag har en ganska tydlig bild av ISSUEZ i got with PPL. Listan kan förmodligen göras lång men måste ju avrunda någonstans, man vill ju inte come off as rude så att säga hehe. Fyll gärna på om jag missat någon uppenbar :))

1) Låt oss börja med fenomenet: tunnelbanan. Till att börja med stör jag mig på människor som inte släpper av mig, innan de börjar gå på. WTF is that? Jag måste för katten få kliva av tunnelbanan? Det är väl inte så svårt att fatta i vilken ordning avstigning/påstigning bör ske? Det borde i alla fall inte vara ett problem för en normalbegåvad person = någon som tex har IQ nog att veta att man tex inte käkar en banan med skalet på? I guess the sub is filled with monkeys then :)))

2) Folk som står till vänster i en rulltrappa som går uppåt. Vet typ inte ens vart jag ska börja här. Oavsett är det ett orimligt beteende. Vi lever i en värld där iaf säkert 80% av jordens befolkning har en tid att passa. PLS step a side på HÖGER sida om du vill stå och chilla och dagdrömma i rulltrappan och släpp fram oss andra människor som helst inte vill chilla i rulltrappan, tack.

3) Pensionärer. Förlåt, jag vet att det är ett otroligt generaliserande och att jag själv en dag kommer att vara en sådan, men låt mig ge er några exempel på vad som grundat min frustration. När klockan är 08 eller 12.00 på vårdcentralens dropin för blodprov, borde det vara förbjudet för folk som ej har ett arbete att vistas där. (Bingo gälls inte.) Men tror ni det är så. Nej, hela väntrummet är fullt av 60,70 och 80-taggare som alla bestämt sig för att vara där prick klockan 08 eller 12 och skåla i kaffe, när vi alla andra som pusslar med dygnets alla timmar för att få ihop livet, tvingas vara där ihop med dom. Snälla, gå hem och käka drömmar.

4) Pensionärer. Det slutar inte med ovan, tyvärr. En annan sak jag stör mig på med pensionärer är att de har 0% omvärldsuppsyn, eller så är det bara så att de skiter i alla andra förutom sig själva? Och tycker att de ska gå före i exakt allt. Kommer jag med vagnen på en trottoar som är bred nog att rymma både mig, vagnen och hens rullator prejar gubben ändå ut mig i vägen helt ogenerat? Låt mig ta ett annat exempel. Jag är inne i Fältan på ICA, varpå en kvinna i kanske 60-65 års åldern står vid en frysdisk i en mittengång som är trång med hennes kundvagn size XXL, och jag kommer med vagnen för att jag behöver komma in i den gången pga uppenbara anledningar. Vi möts med blickarna i ungefär två sekunder och jag inser att hon inte alls tycker att hon behöver flytta sig åt sidan. Hon suckar högt och stirrar på mig och utbrister ”MEN jaha???” Varpå jag svarar ”Ja, alltså jag behöver komma in i denna gång fö…” ”NEJ MEN DÅ FÅR DU VÄL GÅ RUNT” Där tappade jag det totales, vet inte hur jag kom förbi henne men det är möjligt att jag seriöst körde över henne? Hehe. Jag hörde mig själv säga högt till Lykke ”Älskling du ska akta dig för sådana där SURKÄRRINGAR för de är riktigt SURA BITTRA ELAKA tanter, USCH!!!” Hon ropade något bakom mig, men det spelade ingen roll för jag kom förbi, hehe.

5) Folk som betalar med mynt i mataffären :)))))))

6) Folk som inte tar upp sitt djurs bajs :)))))))))))))))))))))))

7) Folk som inte kan bestämma sig för vad de vill äta på restaurang, när man är i större grupp……………

8) Folk som är veliga och vill att man ska övertala dom eller övertyga dom innan de bestämmer sig. Det kan liksom gälla minsta lilla sak, som tex en ansiktskräm? Snälla rara, jag har ett heltidsjobb och barn, jag arbetar inte med att sälja in krämer till folk. Om du vill göra ett forskningsarbete eller en enkätanalys be my guest, but I will not do it for yoooooou.

9) CYKLISTER SOM LEKER TOUR DE FRANCE I STAN. PUNKT. ALLT MED DOM. ALLT.

10) Taxichauförrer som gasar och bromsar och gasar och bromsar och gasar och bromsar tills det att man typ får veva ner rutan och spy.

Tryin out my bitchiest face :))))

 

    1. Hahahahha LOVE THIS!! På tal om hundbajs! De låg utanför ingången till vår park vi leker i, V E M lämnar hundbajs utanför en lekpark!! Vill nästan se personen lämna de så man får anledning till att mucka med någon, Hahah! Hade grov abstinens att jag ville mucka me nån när jag ammade, helst en surgubbe som blev offended men fick aldrig något sånt tillfälle så detta blir perfekt för å släppa på aggressioner, nu behöver jag leta upp nån som lämnar hundbajs ?

      Du har verkligen seglat upp och blivit en av mina FAVORITbloggare. Älskar ditt sätt att skriva å uttrycka dig! <3 vill typ ha nytt inlägg varje timme å läsa, tur man kan följa dig på Snap oxå!

      1. Nej men dont get me started on the dog pooooo. Kommer tappa det haha. Fattar dig helt! man är bara sååå less. Jag vill typ också stöta på någon som INTE tar upp efter sig för att fullkomligt få LASH OUT på bästa tänkbara sätt på dåren? hehe!!!

        Men vad gulligt sagt vad glad jag blir, tusen tack för de fina orden! Värmer så gott. <3 KRAM!!!

  1. Det här med att alla trängs kl åtta handlar ju iofs om att man oftast behöver vara fastande tolv timmar innan provet och har man tidiga vanor kan det bli en lååång väntan. // En hungrig som alltid är illamående före frukost

    1. Ahh, absolut, så kan det vara. Men då behöver dom inte vara där 12 då :))) hehe lite skämt också, men deras flexibilitet är ju betydligt större än tex för en 3 barns mamma med ett 100% arbete. Kram!!

      1. Mmm och då placerar vi alla småbarnsfamiljer längst bak i flygplanen så ungarna kan skrika tillsammans och vi som inte har barn slipper bli störda när vi försöker vila 🙂
        Skämt o sido, vi borde alla ha lite mer tålamod för varandra, äldre som yngre, barnlösa som de som väljer att skaffa familjer!

  2. Och vad är grejen med tanter som inte fattar att man flyttar på sin barnvagn på bussen så två eller ev tre barnvagnar kan få plats! Herregud vi har ju små smidiga vagnar i Sthlm av en anledning. Tjafsade med en surtant som vägrade flytta på sin vagn (hade kanske sitt barnbarn i vagnen) samtidigt som chauffören skrek i vanlig ordning ”inga vagnar i gången!!!”…men jaaaaa, surkärringen vägrar ju flytta på sig!! hahah
    Slutade med att jag fick flytta hennes vagn några cm åt sidan och då fick tre vagnar plats utan problem, samtidigt som jag fick skrika fram åt chauffören att vi nu kunde åka!

    1. Nej, men vissa är rentav otrevliga och uppkäftiga. Så orimligt av henne????? Så tråkigt att många går ner i bitterheten med åldern? Vem vet, man kanske själv hamnar där men då ska jag gå tillbaks till min text här och SKÄRPA till mig, haha lovar!! KRAM!!

  3. Hahaha älskade detta!!! Jag jobbar på apoteket och vi har pensionärsrabatt på tisdagar, 5% och det är hemskt!!!! Vill nästan ta en semesterdag/sjukanmäla mig när jag jobbar tisdagar. All respekt med att folk räknar kronorna men deras jävla tjat och gnäll om pensionärsrabatt när de köper en tandkräm för 30kr!!!!!! Och inte att glömma tjatet om man glömmer fråga om JÄVLA medlemskapet!! Och deras suck och stön. Blir jag otrevligt bemött brukar jag säga till och de blir lika förvånade varje gång och de ber så hemskt mycket om ursäkt men dem är så stressade. Stressade till vad???!!

    Nu till något annat haha, tack för en bra blogg! Har ett önskeinlägg, har precis köpt min första lägenhet i stan (Vasastan). Kan du inte göra ett inlägg med alla lägenheter ni bott i och när ni köpt dem (vilket år) och sålt de samt hur många kvadrat osv. Och om du inte tycker det är för privat hur mycket ni köpte för och sålde för osv.

    Gillar ditt sätt att skriva på keep it up <3 🙂

  4. Heeeeej,

    Alskar din blogg och du ar sa ROLIG!!! Maste dock informera om att in blogg kranglar lite. Fungerar inte for mig att trycka pa ”se mer”. Snalla fixa, jag vill lasa allt ahha! Kramkram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *