3 brutalt snabba middagar den senaste veckan

Hola,

Att matlagning med barn ska gå fort, är väl direkt inget jag behöver understryka :)) Här nedan kommer 3 stycken middagar jag förtärt här hemma, de senaste dagarna.

Tonfiskröra, sötpotatis och en sallad.

Denna rätt går brutalt fort och är otroligt smarrig. Skiva upp sötpotatis och stek i olja med flingsalt. Gör en sallad på valfri bladmix och avokado, ringa över olja och balsamico. Ta en stor burk tonfisk, blanda med 2 dl cream fraiche, 1 matsked majonäs, en burk mini kapris, hacka ner en halv kruka gräslök, (och en halv rödlök för dem som gillar det – mycket gott, jag får dock ont i magen av det så jag skippade det.) pressa i en halvcitron, släng i 3 teskedar dijonsenap och saltra och peppra. Ät upp! Det är även gott att avslutningsvis ringla lite Sriracha sås över toniskröran, men det är rätt starkt så jag hoppade det idag.

Tandorii-kyckling med broccoli och paprika sallad.

Köp majskycklingfilé eller någon kyckling du gillar. Blanda tandoriipasta i en bunke med cirka 2 DL matyoghurt. Jag slängde även i lite garam masala krydda, för det hade jag hemma och den kändes liksom stereotyp INDIA så I did give it a try. Låt det gosa till sig i en kvart cirka. Stek i smör, ät med en sallad gjort på hackad broccoli och paprika, fräst i vitlök och lite soya. Hackade även ner i avokado. Jag gjorde avslutningsvis en sås till på lite sambal oelek och matyoghurt :)))

Högrevsköttfärssås med rött ris och…… ja du har rätt! SALLAD.

Vi köpte nymalen högrevsfärs i måndags på Nacka forum, pga vi hade vart där i krokarna tidigare på dagen. Asså the shit you do to burn time with a kid? Hahah. Vi åker omvägar runt hela stan för att utföra de mest banala ärendena, så Lykke får rastas next level och kanske kan vara lite mer utmattad än normalt när det är dags att sova. Aja, tillbaks till maten. Alla gör sin på olika sätt, och egentligen ska denna stå mycket längre och puttra men familjen, främst Lykke, var hungrig så det fick bli någon form av snabbvariant. Jag gör i alla fall enligt följande: hacka en lök och pressa i 3 vitlökar i pannan, fräs till det blir mjukt i massa olja. Tillsätt högrevsfärsen, salta, peppra och bryn allt ihop. I med oxfond, jag brukar höfta men en sak är säker och det är att jag snålar inte, hehe. Sedan häller jag i en burk krossade tomater (från Polpa Mutti OFC, sådant sjukt namn btw.) och en burk hela tomater, samt typ 3 matskedar tomatpuré. Koka upp, häll i rödvin, häll i lite balsamvinäger, krydda med timjan och hacka ner en kruka basilika. Ät helst med pasta, men om du som jag får ont i magen av det får man ta whatever floatz the boatz. I mitt fall blev det rödris. YUMMEY!

 1. Hej Steffi! Älskar dina inlägg 🙂 Vilken jacka är det du har från Uniqlo som är lång? försöker hitta den men svårt att se på deras hemsida, din ser så snygg ut!

  Kram H

  1. Hej Fina!! Det är denna: https://www.uniqlo.com/se/en/product/women-ultra-light-down-long-coat-419853COL07SMA003000.html?LGWCODE=419853COL07SMA003000;164289;6475&gclid=CjwKCAiAu9vwBRAEEiwAzvjq-2zBa7bxn9X6C4mgBP9khF3TD4nsE9cm3X8C-lzC1AwxFpNRmfiPYRoCRroQAvD_BwE men den verkar bara finnas i grå, jag har storlek XS och den passar perfekt. Tips dock att gå dit för de brukar ha massa fina i butik som de ej har på hemsidan. Tack för din komplimang! KRAM <3

 2. Skrev denna under pensionärsinlägget men kopierar in och skriver här också så att du inte missar 🙂

  Hahaha älskade detta!!! Jag jobbar på apoteket och vi har pensionärsrabatt på tisdagar, 5% och det är hemskt!!!! Vill nästan ta en semesterdag/sjukanmäla mig när jag jobbar tisdagar. All respekt med att folk räknar kronorna men deras jävla tjat och gnäll om pensionärsrabatt när de köper en tandkräm för 30kr!!!!!! Och inte att glömma tjatet om man glömmer fråga om JÄVLA medlemskapet!! Och deras suck och stön. Blir jag otrevligt bemött brukar jag säga till och de blir lika förvånade varje gång och de ber så hemskt mycket om ursäkt men dem är så stressade. Stressade till vad???!!

  Nu till något annat haha, tack för en bra blogg! Har ett önskeinlägg, har precis köpt min första lägenhet i stan (Vasastan). Kan du inte göra ett inlägg med alla lägenheter ni bott i och när ni köpt dem (vilket år) och sålt de samt hur många kvadrat osv. Och om du inte tycker det är för privat hur mycket ni köpte för och sålde för osv.

  Gillar ditt sätt att skriva på keep it up <3 ?

  1. Har också pensionärsrabatt på mitt jobb, alltid velat bli gammal förut men ska jag bli som dom vill jag inte leva me mig själv ?

  2. hahahaha åh herrrrrreeeeguuuuud. Jag försöker intala mig att alla blir inte så, det är nog bara en viss typ av personlighet som utvecklar den där hysterisk sidan. Tur att man själv kan välja vem man vill vara, lider med er båda som får utstå detta, haha! KRAM!!!

   Jättebra tips!!!! ska ta med det och försöka få in ett sånt inlägg här när jag har tid! tack för fin komplimang <333

   1. Och jag vill ha om de olika inredningar i dina olika boende. Har stilen ändrats, prioriterat bort inredningen eller satsat storstilat. Bästa vs sämsta köp inredningsmässigt. Trender som alla följer eller crazy m egen stil etc

 3. Alltså din blogg innehåller verkligen allt jag gillar med bloggar: ärligt vardagsliv, fina kläder och inredning, god mat och vackra platser. Jag är så glad att du bestämde dig för att börja blogga!!

 4. Ytterligare ett önskemål om inlägg, kan inte din sambo beskriva dig i ett inlägg. Antingen att du typ intervjuar honom eller bara fritext. Typ beskriva dig m 3 ord, bästa vs sämsta sidor, alt styrkor vs svagheter. Vad han föll för, första eller andra gången, hos dig:) vad han kan störa sig på hos dig oftast, typ stökig, sur, glömsk etc. Hur du är som sambo o hur du är som mamma enligt honom. Bara för att få lära känna dig bättre:)

 5. Måste bara säga att det är få bloggar som känns så genuina som din. Du bjuder på dig själv. Det känns som att man känner dig, och det tycker jag det gjort sen första krönikan du skrev. Du är ärlig oavsett vad och du verkar ha en fantastik humor. Wow säger jag bara. Keep up the good work!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *