Gravid Vecka För Vecka

GRAVIDVECKA 24:

Lista snodd av älskade Micki. 57,9% avklarat och 118 dagar kvar av en fullbordad graviditet, men 104 dagar kvar för tvillinggraviditet.

MIN KROPP:

Japp, den är fortfarande där! Kollat både en och två gånger. Jag försöker zooma ut litegrann och låta den do whatever it does best, baka liksom. Jag sitter ju på ett tåg som redan rullar så att säga, det är bara att åka med till slutdestinationen, kommer ändå inte av innan :)) Jag har inte vägt mig så jag har ingen aning om where i am at, men känner spontant att det är helt irrelevant. Det får landa vart det vill, så länge killarna och jag mår bra så är de helt ok!

Benet sover fortfarande och avger stötar i tid och otid. Jag är även lite svullen om både händer och fötter men har en känsla av att jag kommer se tillbaks på ”denna svullnad” om några veckor och ba: hahahahahahahahh hejdå.

SÅ HAR JAG TAGIT HAND OM MIG SJÄLV:

Inte på något speciellt sätt, ärligt talat. Jag har vart mamma, arbetstagare och vanlig individ som gjort vanliga individiska saker :)))) Dvs, jag har arbetat, lämnat på föris, namngett Lykkes 37 olika djur, lagat middag, duschat och nattat bebisplutt, klätt på bebisplutt, letat efter nappen, vart på ultraljud och repeat. Det är ganska svårt att hitta tiden och lugnet att ”göra något” enbart för kroppen, när man är gravid. I alla fall upplever jag det, särskilt när man har barn sen innan. Jag kan liksom inte bara skita i allt och gå och ta en nap. Jag är vuxen, och har åtaganden. Tyvärr.

Jag har dock fokuserat på nyttig kost denna vecka, vilket har känts skönt både för kropp och själ. Jag tror liksom att jag blir stressad av att äta onyttigt en längre period, så jag framkallar smärtan själv. När jag sköter mig och äter saker jag vet att min kropp mår bra av, känner jag deep down att jag har gjort vad jag har kunnat, oavsett outcome. Och det är en bra känsla!

MITT MÅENDE:

Jag mår helt okej, men det är fan rätt tungt med denna dubbel-kagge. Jag känner mig lite trött till och från, men äter järntabletter. Kan verkligen rekommendera sideral forte för er med känslig tarm, den påverkar alltså mig 0% och jag blir nästan alltid påverkad av alla läkemedel, så det är lite av ett topp-betyg så att säga. Förutom det är jag ganska trött, men det hör ju till. Mitt illamående har nästan gått över, men det har blivit ersatt av en sjuhelsicke halsbränna? Knaprar novalycol halva nätterna, det hjälper ju iaf så man får vara glad för det lilla.

VECKANS CRAVING:

Smoothies med ingefära och citron i och lakrits. Salt obviously, hatar sötlakrits. Båda två cravings SÄMST för min halsbränna ofc :)))

BEBISEN: 

Dom är cirka 28 cm var och väger runt 600 gram i början av veckan och 700 gram i slutet av veckan. Jag känner dom verkligen otroligt tydligt utanpå magen nu, jag har liksom två sjörövare i magen som leker hela havet stormar. Tornadon börjar typ 21-22 i takt med att jag börjar bli riktigt trött, och så kör dom ett redigt pass som i princip pågår hela natten :)))) Lagom tills mamman blir väckt av bebisen som inte ligger i min mage, utan typ på min mage, som vill gå upp och leka med sina dockor. Så börjar det om igen, yehaa!

Heeej lilla magen på jobbet :)) Kan knappt fatta att det är max 13 veckor kvar tills vi möts.

  1. När novalucolen slutade funka tillräckligt bra började jag med omeprazol, en tablett man tar varje morgon och sen hjälper den hela dagen. Hett tips (om det funkar för magen)!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.