Gravid vecka för vecka 25

GRAVIDVECKA 25:

Lista snodd av älskade Micki. 60,4% avklarat och 111 dagar kvar av en fullbordad graviditet, men 97 dagar kvar för tvillinggraviditet.

MIN KROPP:

Den är vätskefylld, tung och båda tvillingarna ligger med huvudet neråt. Den ena tvillingen har borrat in sig under mitt blygdben, så det ilar liksom till och från där hela tiden. Det känns som tandvärk typ, fast i de nedre regionerna. Antar att det inte kommer att bli bättre med tiden direkt :))) Jag väger 59 kg, vilket betyder att jag inte har gått upp så mycket som jag trodde, oavsett så känner jag mig bufflig och blir andfådd bara av att gå upp från tunnelbanan. Ryggen är typ av från mitten efter klockan 16.00 = endast framstupa sidoläge i soffan efter that time of the hour.

Nu är det omöjligt att dölja att jag är gravid, hehe. Jag kan liksom inte gömma kaggen ens i den största mest påsliknande tröjan. Nackdelen med det är att jag ser ut som barbapappa i alla kläder jag sätter på mig :))) fördelen med det är att ju större jag blir – desto närmare förlossning kommer jag, och därav desto närmare tvillingarnas ankomst och kaggens bortfall. Win win i alla aspekter.

SÅ HAR JAG TAGIT HAND OM MIG SJÄLV:

Jag har lyssnat på min barnmorskas och läkares ordination och gått ner till 50% istället för att jobba 100% som vanligt. Det ger mig både utrymme att hinna A N D A S lite grann under dagarna, och samtidigt bearbeta det faktum att jag snart ska ge mig på en förlossning x 2 jag inte har en aning om hur jag ska utföra.

Jag har ätit nyttig mat, och unnat mig på helgen. Den bästa typen av mix för mig, även om jag önskar att det hade kunnat vara lördag hela veckan. Jag har nog inte tagit hand om mig på något särskilt sätt annars, jag fattar inte hur man ska hinna göra något utöver det vanliga man redan gör. Jag planerar liksom in min tid för att duscha? Hahahah.

MITT MÅENDE:

Jag har väldigt mycket halsbränna för tillfället, och massor av tankar i huvudet som spelar upp förlossningen i olika scenarion för mig på kvällarna, jag är kroniskt hungrig och jag har förstoppning atm :)))))) Stannar där. Jag vill bara heads-uppa alla om att det är otroligt vanligt att få hemorojjder i samband med graviditet och förlossning, det är inte roligt men det är inte farligt. Många vet inte ens om att det ofta blir en bieffekt av graviditeten så let me just put it out there. (pga minskade tarmrörelser = färre toalettbesök.)

VECKANS CRAVING:

Ceasarsallad, chockladbollar och citron. Its all about the C’s. Citronen går att applicera på allt: mat med citron, efterrätter med citron, drinkar och juicer med citron, sötsaker med citron. You just bring me all the shit that contains lemon and i will be REALLY HAPPY (and sour)

BEBISEN: 

Trycker upp mot mina revben, trycker mot lungorna så jag framkallar panikattacker, trycker mot blygdbenet, trycker mot någon kroppspulsåder så det känns som jag ska tuppa av, i tid och otid? Dom lever rövare och sparkar mig åt alla håll och kanter, jag jobbar ett tvåfrontskrig atm and it doesnt feel like im winning. Men det gör jag ju i slutändan!!! GOTCHA!

Mode: Currently patiently waiting…….

  1. Så skönt att du känns avslappnad över att även prata om det mindre roliga, typ förstoppning och dess konsekvenser:) ja, det är ju livet men ändå ngt det sällan nämns om.

    1. Tack :DD!! Jag tror det har mycket att göra med att (i detta fall) jag har en tarmsjukdom och blir så stöööörrrrrd på att folk inte tror sådana saker är normalt ens i samband med en graviditet. Vill att alla ska veta att: det är det <3 Hoppas du har en fin lördag! <3

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *