I min förlossningsväska

God Kväll,

Vecka 27 på fredag, herregud så tiden går? Ni som ”närmar” er förlossning, blir ni mer och mer nervös för varje vecka? Så känner definitivt jag. Jag har ju som sagt redan fött bebis en gång tidigare, så jag vet ju i alla fall ungefärligt vilken typ av spelschema det är som väntar. Även om jag inte vet ”reglerna” ännu, och förmodligen inte kommer att veta det förens dagen D heller, så har jag en relativt tydlig bild av vad jag behöver packa med inför förlossningen. Det är i alla fall något.

1) Babyskydd, utan denna vara kommer du inte från sjukhuset när det väl är dags för att åka hem :))) glöm ej. Vi kör på denna, samma som Lykkis hade. APPRL: Annonslänk: klick!

2) Mjuka tröjor och byxor, som absolut inte sitter åt på något sätt. Samma sak gäller trosor, det kan vara skönt att slippa de där nättrosorna man får på sjukhuset. Samt strumpor och amningstoppar. Och icke att förglömma: Stora bindor! Och pyjamas! Jag hatar att ha på mig det där nattlinnet, det är så förknippat med sjukdom i mitt liv. Jag får ångest av den vita särken, med det där blåa landstingsmärket på…

3) Långärmade bodys/pyjamas med inbyggd fot till killarna, tunna små bomullsmössor och små mjuka tights. Samt filtar. Ytterkläder beroende på väder, tex liten mjuk overall. Nappar och små flaskor samt ersättning. Även om min plan är att amma, så är det lika bra att vara på den säkra sidan.

4) En necessär full av…. läppsyl. Nämen helt ärligt, minns att jag var så uttorkad exakt överallt och inte minst på läpparna. Kommer se till att jag har med mig en ordentlig ansiktsrengöring, fuktkräm och läppsyl. Måste även se till att få med mig nya linser, min medicin, toffsar och tandborste. MJUKT toalettpapper!!!! Det är uppenbarligen lågkonja på alla Sveriges sjukhus, då man olyckligt måste torka sig i både baken och frammen, med sandpapper :))) Som att man inte har nog med skavsår där redan liksom. Good Job.

5) Babynest så dom kan ligga skyddat men ändå tillsammans.

6) Amningsnapp för bröstvårtorna :))) De underlättade så mycket för mig i början när brösten ömmade helskotta. Samt kräm för them nipples och amningsinlägg, för trust me! Man kan tendera att läcka… en del

7) Telefonladdare och möjligen data.

8) GODIS och annat snask att förtära både innan, under och efter förlossning.

9) En fet pushpresent, hehehehehh näää skoja! Men det vore ändå glatt? HINT <3

  1. Jag tyckte större (typ hotellkudde) hemifrån var GULD att ha både under värkarbetet på förlossningen och på BB sen när man skulle halvsitta i sjukhussäng 24/7 ?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *