Gravid vecka för vecka

GRAVIDVECKA 28:

Lista snodd av älskade Micki. 67,9% avklarat och 90 dagar kvar av en fullbordad graviditet, men 76 dagar kvar för tvillinggraviditet.

MIN KROPP:

Tung, varm och svullen. Som en elefant på savannen. Jag har en mensvärksliknande smärta som kommer och går lite, jag tror det är bebisarna som töjer på ligamenten i livmodern eftersom de växer så mycket nu. Dock har jag liksom svårt att förstå hur dom ska få plats där inne i 9 veckor till? Jag tycker att det redan är rätt körigt och trångt, varje gång en av ungarna sparkar eller vänder på sig, känns det som att jag typ lite ska kräkas ut mina inälvor? Ah, det är en högst oklar odefinierbar känsla. Lever på vetskapen att det kommer att gå över, hehe, om max 9 veckor ish. Men då vill jag väl förmodligen spy ut inälvorna av kronisk trötthet och sömnbrist istället? Potejto, Potato!! Jag har dock ingen som helst pejl på hur stor min mage ”egentligen” är, då jag typ går in i folk med den eller stöter till bordskanter eller annat för jag totalt missbedömer avståndet, heheh.

SÅ HAR JAG TAGIT HAND OM MIG SJÄLV:

Inte på något särskilt sätt! Unnat mig goda luncher sprängfyllda av ceasardressing och lite glass sådär ibland när det sugit till i sockertarmen. Dock har 9 barn skickats hem i veckan från förskolan på Lykkes avdelning pga feber (av totalt 15)…. Oooooh happy days! Och igår vaknade jag med….. haha jaaaa du har rätt: ont i halsen. Igen :)))) Jag pallar inte ens förklara hur mycket det nöter ner mig både psykiskt och fysiskt att aldrig få vara frisk. Men jag antar att det är såhär det är när man har småbarn? Känner ni igen er? Kan man dö av halsont?

MITT MÅENDE:

Stör mig på mig själv varje gång jag ska skriva ”veckans mående” för det känns som att jag bara klaaaagar på att jag alltid är sjuk, men det är ju ta mig 17 sanningen? Vill inte fara med osanning? Jag är L.E.S.S  L.E.S.S.O.N på att vakna med en motorsåg nerkörd i halsen. Jag kan hantera det mesta, men just halsont förvandlar mig till en deprimerad inte astrevlig individ som gnäller över hur orättvist livet är. Det är lite som att hela tiden gå runt med en sten i skon, ett skavsår som aldrig läker eller en smutspartikel i ögat. Förutom det så har jag… ah you are right. Förstoppning. Som om att det inte bara kan vara nog med att vara gravid med två barn? Alla dessa följdåkommor till det eviga bakandet av homo sapiens sapiens? Kanske är det betalningen på livets gåva om några veckor, spontant känner jag bara: LIFE, u OWE ME BIG TIME. Behåller det innestående, så du kan bara stryka ett streck över den där magsjukan jag förmodligen till största sannolikhet snart också åker på. Okej?

Jag är btw så förkyld/gravidtäppt i näsan att ni numera kan kalla mig ”STEPADI” På natten vaknar jag även av att jag får upp magsaft i munnen som följd av en sjuk halsbränna som inte ger med sig. Jag hade även igår fruktansvärt ont i vänstra vaden och tvingade Jonas i panik att jämföra båda vadernas storlek mot varandra, för att säkerställa att jag inte hade fått en blodpropp:)))))…… Ah, ni hajjar.

VECKANS CRAVING:

Ceasardressing. Min syster kommer till oss idag, och hon har gjort en helt egen dressing till mig. FATTAR NI NIVÅN. Hon är alltså kock, lagar gudomlig mat och har skapat en ceasardressing till mig jag seriöst ska doppa i A L L T. Chicken Ceasar???? PPppppffffhhh, Ceasar Universal tack. Lyckan!!

BEBISARNA:

Enligt preglife, som inte levererar någon tvillinginformation (shameeee) så ska ”bebisen” väga ungefär 1,3 kg nu. Dock fick jag bekräftat att mina killar väger ungefär 700 samt 900 gram, den ena pågen är 24% under kurvan, och den andra är 17% under kurvan. Sedan är ju twins rent generellt mindre! Så det ser ändå bättre ut än förra gången praised b, även om dom nu är lite olika stora. Som ni vet ligger båda kottarna med huvudet uppåt ATM. Tvilling 1 har alltså gjort loss skeppet från blygdbenet och satt ankare på mitt vänstra revben. Så sjukt att jag har två grabbar i min mage samtidigt??? Jag kommer nog inte ens förstå att det hände, förens dom redan är ute. En sak som känns obehaglig exakt nu är: jag sitter rakt i sängen i skräddarposition, men så fort jag lite andas ut och slappnar av, känner jag hur mina revben ”slår i” ungarna i magen. Det är sååååååå freakin creepy. Rädd att jag ska mosa dom, så sitter liksom rakt som ett streck och får ryggskott istället :))

Magen säger PEEKABOOOO! Mysigt mjuksisset från Bread and Boxers X Sara Biderman, klick!

HEY U woman filled with boys.

  1. I hear you sister! Här är en till gravid som är täppt, förstoppad och var sjuk precis hela hösten… och nu är fecking vabbruari igång visst så lär väl åka på nån skit igen snart! Fattar känslan, det är så tärande psykiskt att bli sjuk gång på gång och får mig att TAPPA det på kollegor som kommer till jobbet sjuka när istället för att t ex jobba hemma eller bara ta en sjukdag…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *