Veckans Planer och Närakuten

Hej alla godingar,

Det har vart en minst sagt händelserik…. vecka. Även om den bara varat i 2 dagar så har jag hunnit med att vara på Näraktuten på KS 2 gånger det senaste 48 timmarna. Allt började i måndags eftermiddag när jag bara var hemma och kurerade mig från viruset jag dragit på mig via Lykkes förskola, när jag känner hur det liksom ömmar till lite extra i benet/vaden när jag ställer mig upp, och som ni tidigare vet så har jag genomgående haft stötar till och från i benet hela graviditeten, och lite konstiga smärtor, så detta var liksom inget nytt. Fått förklarat att jag förmodligen har en nerv i kläm i ryggen. Men sedan ser jag att min högervad är lite större än min vänstervad när jag jämför de mot varandra. Inte mycket, men ändå så pass att det syns på bild. Jag håller mig ändå lugn, vilket är ett sällsynt tillstånd när man adderar diffusa smärtor + Stephanie Strauch. Min mamma hämtade Lykke, och när de kom hem frågade jag om hon såg någon skillnad, och svaret var solklart ja. Jag ringde 1177 och blev beordrad att åka in direkt till akuten, för de måste utesluta blodpropp.

Jag och Jonas satt där i 2 timmar, ändå relativt fort med tanke på vilken tid det faktiskt kan ta. De undersökte mig och sa att det till största sannolikhet inte var en propp, så fick jag lämna ett blodprov som de skulle analysera under en timme och vi fick åka hem. Jag fick förklarat: ringde dom inte upp så fanns det inga avvikelser, men ringde dom, så var det något som inte stämde och som behövde följas upp ytterligare. Telefonen ringde, men kände det liksom på mig. Det var ingen extrem avvikelse, men det var ändå ett förhöjt värde som kunde vara en indikation på en propp, men det behövde inte vara det, men det var tvungen att utesluta det ändå. Jag fick en tid för att röntga benet igår morse klockan 09, natten var ju inte sådär jättecharmant om jag ska vara ärlig. Beordrade mig själv att hålla lugnet. Väl där imorse röntgade dom och läkaren fastställde att det inte var en blodpropp, men att jag hade lite försämrad blodcirkulation/tillförsel i högerben som kunde vara upphovet till svullnaden. Kanske inte så konstigt när man bär två barn i magen, om man tänker efter.

Så nu ska jag ta upp detta med specialistmödrarvården, så kommer säkert få blodförtunnande igen i någon annan form än tidigare. Åt trombyl för några månader sedan, men det triggade ett skov i min tarm så de tog bort den medicinen. Ah, never ending story hurrni. Behöver jag tillägga att jag är rätt så LESS på allt just nu? Försöker att inte vara bitter, men jag blir så frustrerad av alla orosmoment som tar sig in i min sfär och försöker göra mig svag. Oavsett så är jag otroligt glad att jag mår bra och att det inte var något farligt. Som Dasha alltid säger, better safe than sorry. Kolla alltid hellre upp allt en gång för mycket än tvärtom, ingen kommer tacka dig för att du stannar hemma heroiskt. När man är gravid så löper man ju så mycket större risk för att råka ut för tråkigheter också, än om kroppen är i sitt normala tillstånd.

Onsdag: Imorgon ska jag jobba som vanligt mina 50% för att sedan äta en mysig lunch med Petra och Micki på Sturehof. Sedan hem och bara mysa och vila.

Torsdag: Jobba 50% följt av kollektionsvisning hos Soft Goat, och på kvällen ska jag och Petra på ett event som Sofi Fahrman har med Continu Haircare på Hillenberg.

Fredag: Alla <3 dag. Ska bara mysa med min älskade kille och miniplutt, och äta något riktigt smarrigt. Man är en sådan pensionär när man är gravid alltså, men jag kan inte tänka mig något mysigare än att dra ut täcket från sovrummet, tända en brasa i vardagsrummet, en stor skål med godis, tystnad från Lykkes rum och en pangfilm. Kanske ett glas rött på det hade tagit kvällen till nya höjder, men det kan jag snart unna mig för resten av livet så det är all good!

 

A lil grumpy Stefansson who a bit disappointed in gods way of portioning out shitty shitness.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *