Gravid vecka för vecka

GRAVIDVECKA 29:

Lista snodd av älskade Micki. 70,4 % avklarat och 83 dagar kvar av en fullbordad graviditet, men 69 dagar kvar för tvillinggraviditet.

MIN KROPP:

Min mage är så otroligt spänd. Det känns som att jag liksom satt i mig en hel kinabuffé själv, men sen ändå klivit på friterad banan och vaniljglass. On top of that. Mår lite halvt illa hela tiden, och det är så jobbigt när jag blir sådär vrålhungrig, som ofta händer vid middagstid. För då vill jag bara muncha loss, men efteråt är jag så blown upp att jag typ sprängs. Jag känner mig även vätskefylld, det gjorde jag inte på samma sätt med Lykke, förens i vecka typ 35. Minns att jag vaknade en morgon och mina läppar, näsa och fötter var som tre tegelstenar. Fördelen med det är att jag är på god väg mot slutdestinationen. Hejdå elefanten på savannen, och towards hej mina små killar. Har seriöst fortfarande inte fattat att det är boys jag ska få.

SÅ HAR JAG TAGIT HAND OM MIG SJÄLV:

Inte jättebra. Jag har väldigt svårt att faktiskt anpassa mig när jag är sjuk. I början gör jag det, när man har feber och är orkeslös och halsen svider som ett köttsår i havet. Men sedan när febern försvunnit och halsen känns normal (men förkylningen är så påtaglig att näsan typ trillar av för man snyter sig så mycket.) så har jag svårt att bara ligga raklång i sängen och stirra på väggen. Helt ärligt: jag suger uppenbarligen på att vara sjuk, ändå verkar det vara en bestående uppgift jag har, sent from above.

MITT MÅENDE:

Ja, som ni vet då så blev jag sjuk för exakt en vecka sedan och jag har fortfarande djup hosta, och är otroligt täppt i näsan och förkyld. Har vaknat varje natt vid 04 av att jag kippar efter andan för jag är så täppt. Får typ ingen luft. Det är så vidrigt, drömmer alltid att jag kvävs också. Blä. Jag känner mig överlag lite klen, vill bara bli helt jävla frisk någon gång, är det så mycket begärt liksom. Försöker se till och glädjas åt att min svullna vad, tack Gud, faktiskt inte var något farligt. Det finns ju Dom som har det värre, men ibland är det så svårt att inte hoppa på det där klagotåget, när det väl kommer! På det har jag; mensvärk, halsbränna och typ analsprickor :))) oh theeeee life im living <333 btw misstänker jag att ena tvillingen vänt sig. Känner tydliga sparkar mot revbenet och magen nämligen?!?! Could this b?? Håll era tummar!

VECKANS CRAVING:

Denna vecka har det vart lite dåligt med cravings, men det skulle väl vara nässpray då? Ni som är gravida. Hur strikta är ni med användning av nässpray? Eftersom jag varit så mycket sjuk nu så har det blivit alldeles för mycket av den varan. Vågar knappt kolla efter hur många flaskor som gått. Helt ärligt så förstår ni kanske efter min ”nässpraysincident” hur desperat jag är på att kunna andas genom näsan? Får årets klaustrofobi och panik och inte luftvägarna är fria. Förutom det har jag ätit ganska mycket Chocklad denna vecka, älskar chocklad och lakrits! Och colanappar! Självfallet klämt in en å annan ceasar, oroa er inte. Har även dippat gurkstavar i dressingen so we alllll gooood, all is normal.

BEBISARNA:

Shit. Idag gick jag liksom in i sista trimestern. Vecka 29. Max 8 veckor kvar. Hur är det möjligt att det har gått såhär fort? Kan någon förklara det för mig bcuz i cant deal. Jag ska till specialistmödrarvården och på ultraljud nästa torsdag, så inför vecka 30 kommer jag veta hur mycket under kurvan grabbarna är. Men enligt Preglife har jag atm två 35 centimetare i magen (holy F att jag har 70 cm bebis i magen!!!!!) och de väger ungefär 1,3 i början av veckan och 1,4 i slutet. Jag förstår fortfarande inte hur fan kroppen orkar, för jag är helt slut. Det trycker på såå mycket neråt nu också, som att jag går på runt och är bajsnödig hela tiden. För varje vecka de stannar inne, så glädjs jag åt att de får bakas mer redo för verkligheten, men blir även rädd för hur jag ska orka.

  1. Ett tips är att använda nässpray för barn, som är snällare mot slemhinnorna! Jag använde typ hela graviditeten och sen släppte täppan nästan direkt efter förlossningen 🙂

  2. Hur kul när man inte hunnit läsa din blogg på några dagar och får flera inlägg på raken att läsa! 🙂 Bra morgon på en lördag:) Du skriver verkligen topp, blandningen är superbra. Dels personlig, rolig, intressant och viktigt. Kämpa det sista, snart är era fina små söner hos er. Tack för fin blogg! Kram

  3. Min bm och apotekspersonalen gav förbud mot vanliga nässprej. Saltvattenssprej var det enda jag fick lov att använda. Var täppt och slemmig hela graviditeten och yeeees såklart förstoppad efter graviditeten = analsprickor från hell. Inte läkta än 6 mån senare haha

    1. Oooooooo jag får panik av de där saltvattenssprayerna, det känns typ som att försöka få bort täppan med kranvatten haha! Men fattar vad du menar, det är mer skonsamt! Åh, den smärtan när man ska gå på toa… hemskt!!! Kram!!

  4. Jag är beroende av luft så därför kör jag the strong shit otrivin menthol haha! Det enda som funkar. Körde det 9 månader när jag va gravid med dottern.. och nu med sonen. Jag fortsätter med min nässpray 4 månader till! Kämpa på! Kram

    1. Körde också otrivin mentol mer eller mindre hela graviditeten, på sjukan efter snittet fick använde jag vanlig nässpray en gång men sen hade svullnaden lagt sig och jag kunde ANDAS igen, va mer glad över de än bebisen första dagarna ? (ja de låter hemskt). Testade nässkölj en gång när jag va gravid och de hjälpte i cirkus 5 min innan de va lika illa igen så kötta nässpray, snart är de över!

  5. Man får ta nässpräy som gravid, det är inte farligt för barnet utan det är mer för dig själv som kan bli beorende (det enda som är problemet egentligen). Jag har tagit nässpray varje dag sedan v. 20, och jag tänker fortstätta, vägrar gå omkring och lida för att jag är täppt. Får ta tag i problemet om jag blivit beroende när barnet är ute 😛

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *