Alla hjärtans dag present

God förmiddag,

Jag har sovit uuuut like i did yesterday, no differ här inte. Dock kände jag vid 04 när jag ninjade runt här hemma på tå i natten, och febrilt letade efter mitt nässpray som en inbrottstjuv att: Nej, jag måste ta mig 17 ringa vårdcentralen imorgon bitti, i need to put this freaking cold to rest in my mind, once and for all. Jag förstår vad ni tänker, kvinnan borde lugna sig bara? Det är vabruari och alla är sjuka. Men problemet är så enkelt att: jag kan bara inte. När min hjärna börjar spinna åker jag liksom bara med. Jag blev ju febrig och sjuk för prick 3 veckor sedan, och idag har jag kvar hostan, täppan och den där snuviga känslan i kroppen. Men som jag tidigare sagt är jag en hypokondriker och eldar upp mig själv som en brasa på steroider, så det är lika bra att bara gå till läkaren för lite mindfullness (för samtliga i familjen….) och sedan när doktorn säger att ”det är ingen fara, det är förkylningstider och allt ser bra ut!” så ber jag honom bara upprepa det några gånger, så det ordentligt marineras in i min hypokondriska tröga hjärnbank. Så det är väl det jag sysslat med, vart på Capio VC imorse och blivit undersökt.

Sedan i början av december så har ju virus efter virus avlöst min arma kropp; bihåleinflammation, influensa och det ena med det andra, men det är väl lite så det är, när man har barn på föris, är gravid och bara lite sådär allmänt försvagad. Christian, läkaren då, sa dock att jag måste trappa ner mitt användande av nässpray pga det faktum att det är riktigt ohälsosamt (Jag förstod lite vart det barkade när han frågade mig hur många flaskor jag använt, och hur länge. Klaustrofobiskt ville jag börja ljuga men som det sanningsenliga snormonster jag är, förtellade jag.) Så nu ska jag börja med att trappa ner med iaf minst två spray’s per dag……. så man skulle kunna säga att jag är på avvänjning nu. Lite rädd, men ändå hoppfull. Dear slemhinnor i näsan, go gentle on me.

Igår kom btw min alla hjärtans dag present jag fick av Jonas <3 Näääää, den är så fin att jag bara vill krama och pussa på den? Ser fram emot en livslång kärlek, du och jag hand i hand, fendiiido (gärna med spanskt uttal) Jonas beställde den här: Mytheresa, klick apprl!

  1. Hej Hej!

    Jag är också på avvänjning. Men har tagit nässpray sen oktober månad då jag blev gravid. Är nu i vecka 21 och påbörjade den riktiga avvänjningen igår (alltså helt slut). Jag började eländet med Bad Boy Otrovin. Underbar uppfinning! Gick sedan ner till den snällare Nezeril för att gå över på barnspray Nezeril. Slutligen har jag under dessa månader använt Nasoferm för barn (snällare än snällast så typ inget alls intalade jag mig själv). Igår slutade jag med denna och paniken här hemma är ett faktum men jag ger mig inte. Min man fick veta att han levde i morse eftersom han injicerar sin Otrivin mot förkylning nattetid. Så jag vaknar av ”tch tch tch tch” sprutandet och förklarade ett detta är som ett checka in en heroinist i en knarkarkvart. Hur som haver, när jag är i mål skall jag unna mig något riktigt fint i present. Best of luck to me and you!! 🙂

    1. Haha jag har också använt nässpray sen i höstas pga gravid! Varje dag… tack för avvänjningstips 😛 måste väl börja trappa ned jag med.

  2. Ett tips är att sluta med nässpray i en näsborre i taget. På så sätt kan man alltid andas genom ena och när den ena vant sig utan så kör man nästa! Lyckades på så sätt sluta när jag ar gravid 😁👍

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *