Gravid vecka för vecka

GRAVIDVECKA 31:

Lista snodd av älskade Micki. 75,7% avklarat och 76 dagar kvar av en fullbordad graviditet, men 55 dagar kvar för tvillinggraviditet.

MIN KROPP:

Ah, where to begin. Jag har solklart entrat elefant-mode och känner både hopp och förtvivlan gällande att de måste stanna inne enda tills April. Jag förstår inte hur jag ska orka bära så länge till, och dessa veckor är ju liksom så otroligt viktiga för killarna för de är verkligen nu de ska tjocka på sig ordentligt inför sin entre till denna (för tillfället) rätt kaotiska värld. Om jag hade fått önska, hade jag inte valt den här tiden, med allt som råder gällande Corona Virus, att sätta mina små killar till jorden. Men tyvärr får man ju inte önska, så det är ju vad det är. Men jag skulle ljuga om jag inte sa att jag kände en orolighet gällande exakt allt just nu ://

Jag har gått upp över 10 kg, holy moly! Pang sa det bara så tjöckade damen på sig, över en natt. Men its allll goood in da hoood, jag vill bara att dem ska växa på sig och må bra där inne <3 Jag har ultraljud igen nästa vecka på Onsdag, så då ska det bli spännande att se vad de små väger. Förutom att jag känner mig som en valross så har jag diverse gravidkrämpor: nästäppa, domninga ben, ilande konstiga smärtor i blygdbenet, förvärkar på höger sida som strålar ner i ljumsken (tänk mensvärk deluxe) och på det sparkar killarna som två små ninjas med mad real skillz, där inne. Jag har även en känsla av att tvilling 2 (som ligger på höger sida) också nu har vänt sig med huvudet neråt mot underlivet. Ska bli så spännande att se om jag har rätt. Vad tror ni, får jag min vaginala förlossning? Kommer killarna i mars eller april?

SÅ HAR JAG TAGIT HAND OM MIG SJÄLV:

Idag var alltså första gången jag lämnade lägenheten sedan i måndags. Haha, Jonas tyckte det var det s.j.u.k.a.s.t.e han hört och sa att han aldrig någonsin varit inne så länge. Bara för att Jonas är någon form av övermäktig individ som typ aldrig vart hemma sjuk mer än 24 h. I måndags hade jag så mycket för mig att jag kände på kvällen när jag kom hem att: shit, jag måste bara avboka allt och sova. Det är vad jag behöver. Sova, vila, dricka berocca, återhämta mig och sedan använda min energi jag har till min älskade Lykkis. Kan ha tagit taxi till och från föris när jag skulle hämta henne, haha men till mitt försvar ville inte varken mitt bäckenben eller mitt immunförsvar gå den biten. Och om det är värt att lägga pengar på något, så är det väl hälsan? Så det är vad jag gjort. Jag har sovit, vilat, packat litegrann, kollat serier och kramat min familj. Igår vaknade jag ju som bekant upp med årets jävla migrän också, det var dock inte enligt plan…

MITT MÅENDE:

Vågar knappt skriva för att jinxa det, men efter jag vilat hela denna vecka samt var hos VC i onsdags och bestämde mig för att helt sluta med nässpray så mår jag så mycket bättre. Hostan är dock kvar, och retar gallfeber på mig. Näsan känns dock inte svälld och inflammerad som den gjort tidigare pga allt användande av nässpray, idag är första dagen jag verkligen känner att jag typ kan andas helt och fullt utan nezeril. För fan vad det varit jobbigt när jag inte kunnat ta ett endaste andetag genom näsan. Har vaknat på natten av att jag inte får luft och drömmer att jag drunknat, bara det har gett mig panikångest deluxe och framkallat en känsla av att jag har grova andningssvårigheter. Såååå, nässkölj i saltlösning, renässansens nässpray  (som är en helt naturlig produkt med en salthalt på 3,5%) och ett jävlar i mig ”nu ska jag sluta med nässpray”så tror jag fasen att jag vann? Ha! Älskar att vinna. För sjukt att landa i att jag vart nässpraystorsk, sådär i backspegeln. Ohhhh, i am never walking down that path igen freakin WATCH ME.

VECKANS CRAVING:

Typ inget. Har svårt att äta nu för tycker det blir så fullt i magen fort, och då får jag ont och känner mig svullen som en get. men kalla saker i små doser: vindruvor, glass, fryst mango och chocklad som legat i kylen, har slunkit ner alldeles fin fint.

BEBISEN:

Enligt appen så väger ju bebisarna 1600-1700 gram denna vecka. Men jag vet att mina grabbar ligger lite under, så jag skulle gissa på att den ena väger 1400 och den andra 1250 vid ultraljudet på Onsdag. Hehe, undrar om jag får rätt. Jag känner av killarna dag som natt, omöjligt att inte göra det med två bebisar i magen som livin la vida loca? Det börjar bli så verkligt nu, imorgon flyttar vi och det för mig har vart en ”målbild” som starkt har vart förknippad med förlossning. Jag vet att det börjar dra ihop sig nu, och jag känner verkligen en skräckblandad förtjusning. I vilken vecka födde ni som har haft tvillingar i magen? Vaginalt eller snitt? Har ni fött ett barn vaginalt innan tvillingarna? I sådant fall: gjorde det ondare att föda tvillingar (vaginalt) än bara 1 barn (vaginalt)?

Vecka 31 år 2017 i November med ett gäng lövely ladies på Amandas 30 år bash <3

  1. Jag födde tjej född 2014 vaginalt sen enäggstjejer vaginalt 2017. Båda förlossningarna gick bra.
    Födelse 1 va kaos för jag visste inget om förlossning.
    Tvillingförlossning var mindre kaos pga jag visste vad jag hade framför mig

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *