Vem är tröttast

Hej på er,

Natten var inte direkt någon höjdare igår hellerrrrr. Malcolm körde sitt vanliga race och grät som en stucken gris efter matning vid 23 och vägrade komma till ro. Jonas hade honom på magen och buffade honom i typ 2 h medans han skrrreeeek i vad som kändes som tretton dygn. Sen kom Lykke och la sig emellan oss efter någon timme, varpå en av twinsen (minns ej vem tbh) började skrika… Haaaaalleluja. Imorse sa både jag och Jonas till varann att seriöst, ett spädbarn är ändå en rätt enkel match. Men att ratta två samtidigt ökar ju sannolikheten för att något skiter sig med 100%. Bara för att man löst att den ena är proppmätt, svintrött och somnar på en minut, innebär inte det automatiskt att den andra känner samma sak, you with me?

Idag öser regnet ner och min dag har inte kantats av så mycket mer än en sen lunch (på gårdagen rester. Grillad kycklinglårfile med avo och fetaostsallad) 4 koppar kaffe, en långdusch, matning av tvillingar, plockat ur diskmaskinen och ett tappert försök till  kolla på Real Housewives of Beverly Hills för att inse att avsnitt 9 inte släpps förens 8 juli?! Come onnnnn. Lykkis anländer från föris om typ 30 och då är det GASEN I BOTTEN mina damer och herrar, yiiiiihaaaaaa howdy how. De senaste dagarna har tagit upp emot 1,5 h och natta henne. Jag vet seriöst inte vad som händer?! Vi sitter bredvid henne, medans hon ligger i sängen med sin välling och krålar runt. (Hon får endast 1, och efter mycket kämp så har hon helt funnit sig i det.) Men denna sömnproblematik måste härkomma från sena helgkvällar med mycket lek eller något. Sedan är ju Lykkis ett energiknippe av rang. Hon är inte ens trött vid feber, utan gasar exakt i samma takt som annars (om än kanske möjligtvis någon procent grinigare) Om 2 veckor när föris är slut, så är det BYE BYE sovstunden på dagen. For good. Hon behöver den inte, men eftersom alla andra barn sover så blir det väl lättast för personalen tänker jag.

Nu ska jag börja preppa för pasta bologneeese afton med lilla familjen. När lykkis kommer hem är det plums ner i badet följt av middag vid 18 ish. Vid 19.30 är det dags för skorpan att sova och ett låååångt nattningspass väntar. CANT WAIT.

Trött jämt

Aldrig trött

Trött på dagen, pigg på natten

Outtröttlig utsikt

 1. Tack för din härliga och oh so honest blogg!! Har hemma 9 veckor gamla tvillingar så I (we) feel you!! När ska dem sova mer än två timmar i sträck på nätterna…?? Och varför har dem inga problem att sova 4 timmar på dagarna?? Tvillinggudar vet nog bara 😊

 2. Men åå tvillingen till vänster på bilden, gulligaste minen ju!
  Min 1-åring somnade precis, fattar inte varför 21 är det nya 19 plötsligt 😅
  Men be dem väcka henne efter 30 min bara, är själv förislärare och visst är det skönt om alla sover men be dem prova att hålla uppe henne eller ja väcka henne efter en stund 🤗

 3. Snart har ni en skön period framför er när Lykke kommit in i att inte sova på dagen! Hon kommer troligtvis däcka på två sekunder och ni kommer känna att ni vunnit så mkt tid😍

 4. Gaaah, äntligen (Efter månader av diskussioner) gick vår förskola med på att inte låta vår 2,5-åring sova på dagen.. känns som man fått livet tillbaka när hon numera somnar kl 19, istället för 21!!! Tydligen är hon ganska trött (sur?) mitt på dagen but let so be!!!

 5. Det är några dagars skillnad mellan dina twins och min dotter. Första veckorna sov hon mycket på dagarna och vaknade varje eller varannan timma på natten. Det höll på att knäcka oss som även har en snart treåring (alla vet att 2,5-3 års åldern är värst, finns inget värre). Jag pratade med bvc som tipsade om att hålla beben vaken på dagarna. Väcka henne när hon sovit 1-1,5 timmar, byta blöja, mata, prata, leka, ta ut henne mm så hon håller sig vaken på dagarna. Det tog ca en vecka tills hon bytte sömnmönster. Hon blir 3 mån i slutet av veckan och sedan ca 1,5 mån tillbaka sover hon vid 22 och vaknar kl 6-7 på morgonen. Testa vetja. Kan ej skada!

 6. Älskar dina ärliga inlägg och dina barn, sååå söta och lika.
  Min 2 åring somnar runt 20:00 på kvällen men vår 4 åring som absolut inte sover på dagen, går upp 07 på morgonen. Somnar tydligen numera 23:00. Mycket tid man går med sin man😏.
  Jag lider med er ang nätterna. Vet hur jobbigt jag tyckte det var med andra barnet och då hade jag inte ens tvillingar.

 7. Älskar dina inlägg! Och fa-an vad ni kämpar – heja! Är tvillingförälder själv (de är 3 mån nu) så I feel you!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *