Frågor

Hej! Har precis hittat din blogg och tycker den är jätterolig och bjussig! Jag är själv gravid med tvillingar och vill såklart veta allt om förlossningen! I vilken vecka födde du, hur stora var pojkarna och hur var de första dagarna/ veckorna? Nu verkar det som att ni har hittat en fin harmoni i spädbarnskaoset:)

Hej! Åh tusen tack!! Är det sant, WOW grattis!!! Sååå underbart! <333 Du kan läsa min krönika på FORNI som handlar om när jag fick reda på att jag väntade enäggstvillingar om du vill! Min förlossningsberättelse kommer också komma inom kort. Jag födde mina killar med akut snitt i vecka 34+3 på SÖS, pga havandeskapsförgiftning som snabbt eskalerade, den 1 april när jag var på ett rutinultraljud. Mauritz vägde cirka 2 kg och Malcolm vägde 1500 ungefär när de kom den 2 april. Den första tiden var bokstavligen en mardröm i can not lie, vi var inlagda i 10 dagar på NEO, och de första dagarna var jag så pass dålig att jag låg på en annan kvinno/vårdavdelning och träffade inte ens mina söner… Träffade inte heller Lykke på 10 dagar pga coronaskiten och besöksrestriktioner. Hade panikångest varje dag och vaknade blöt på natten och försökte rymma från min egen säng. Jag har aldrig känt mig så lost/nere tbh. Detta lät inte glatt kan jag medge, men fannnn ibland är det ju tungt och det finns inga ramar för inom vilka tidsfrister det ska ske. MEN, allt blir ju bra tillslut! Icke att förglömma.

Två barnfrågor (har en liten bebis hemma)
Hur hanterar du bebisskrik? Alltså det där skriket när dom är SÅ ledsna. Och man inte vet varför. Det skär ju i hjärtat på en och jag får fullt stresspåslag. Hanterar inte det bra känner jag.
Hur tänker du kring mängden ersättning du ger? Jag ammar men har börjar komplettera lite med ersättning på kvällen då hon inte verkar bli nöjd/mätt. Men hur tänker man kring mängden?

Jag hanterar det ganska bra tror jag, haha. Detta är rond 2 så man är lite lugnare denna gång, och jag har landat i att dom dör ju inte bara för skriket skär genom väggar. Ibland så finns det seriöst i.n.g.e.t som hjälper när de är sådär ledsna pga det kanske är magont som inte går bort, en fis på tvären som inte kommer ut hur mycket man än masserar magen eller tex övertrötthet. Jag landar i att när jag vet med mig att jag gjort allt – ja då finns det inte så mycket mer jag kan göra än att trösta, hålla om och ge värme och massa kärlek <33 Men med Lykke blev jag helt förtvivlad och ville ringa 112… Men med unge 2 och 3 är det en helt annan femma. Självklart skär det i mitt hjärta, men det är liksom hanterbart. Jag får inget direkt överdrivet stresspåslag (alla är olika, jag är väldigt chill med mina tvillingar och jag var även det överlag med L men alla inställningar är ju mer än okej.) utan försöker vara rationell och göra vad jag kan för att hjälpa min bebis. Får nån mental breakdown offentligt dock, då blir jag svettig af. Tycker mest synd om alla runtomkring som får utstå skrikfest, och såklart även synd om mini som har så ont.

Angående mängden ersättning så ger vi oftast 90, och då är dem mätta mellan 2-3 h. Äter de tätare än så ger jag 60. Men mitt tips är: ge så mycket han vill ha, när han slutar suga är han nog mätt. Jag ”avslutar” aldrig matningen utan låter killarna reglera det själv <33 Måste dock erkänna att jag hade en helt annan connection med Lykke eftersom jag ammade henne :/// Så klyschigt (fuqqqqq) men det är helt sant. Det är något visst med att amma. Man vävs samman på ett plan som inte kan definieras. Även om det är ett av mina livs bästa beslut att sluta kriga för amningen med twinsen, liksom. Jag har gjort båda, och det är jag så glad över. PUSS!

Hej! Har en son på 2,5 år och väntar tvillingar i augusti. Därav flera frågor kring familjelivet/barnen. Vilka är dina bästa praktiska tips på hur man får ihop vardagen, allt från sömn till att ha tid med alla barnen, hinna äta osv? Vill även gärna höra mer om förlossningen och hur en vanlig dag hos er ser ut med rutiner 🙂 det är verkligen superkul att läsa dina texter eftersom du är så öppen och härlig!

Åh gratttiiis, så fantastiskt! <3333 Allt kommer bli bra! Sömn = sätt upp en plan. Vi tar vartannat pass på natten, och så stålsätter vi oss och bara gasar. Det är jobbigt MEN det är inte för evigt. Eller ta in en nightnanny, om du har möjlighet! Lykke äter middag med oss vid 18-18.30 och det går fine. Ibland skriker tvillingarna ju ofc men det är vad det är. Ibland hinner man inte ens ta en tugga, och ibland går det finemang. Men man får bara löööösa det, som jag brukar säga. I värsta fall får man vill trycka i sig sin middag medans 2,5 åringen badar eller något. Sedan är vi frekventa användare av Ipad. Tycka vad man vill om det, men att ha en tjej på 2,5 år och tvillingar på 3 mån kräver sina nödlösningar så att säga. Vi maxar helgerna, vi gör massa saker för Lykke och skapar så härliga minnen med henne då. Både jag och Jonas har en stor familj och alla är så engagerade och vill umgås med henne.

På veckodagarna är det mindre tid att leka men som någon klok människa sa: det är inte kvantiteten, utan kvaliteten. Man hinner alltid rita lite innan middagen, mata giraffen med vatten i badkaret eller sätta på musik och dansa och skoja. Det blir vad man gör det till. Ha inte så höga förväntningar utan gör det bästa du kan av det du har – what else is there? Och så en personlig sak; jag could not give any less of a fuq bokstavligen i vad andra gör och inte gör med sina ungar. Har aldrig känt mig bättre/sämre utan jag fokuserar enbart på mig och min familj, och jag gör exakt det jag anser vara bäst för oss. Dont let them get to you okej!!!! Puss.

Hej, jag har också gjort snitt och stör mig på valken ovanför snittet… undrar hur ditt snitt ser ut? Är det “platt” eller har du nån svullnad, valk, utbuktning där snittet är? Och är din mage fortfarande lite svullen och buktar ut, eller har den dragit ihop sig? Det har gått 2 mån sen mitt snitt och min mage står fortfarande ut en del så jag kommer inte i några av mina gamla byxor.

Hej goding! Jag är fortfarande mjuuuk å goooo på magen och inte alls platt och det var 3 månader sen, men tycker att mitt snitt blev över förväntan! Jag har ingen bulle/valk vid ärret, men jag har hört att det är väldigt vanligt. Tänk att du genomgått en operation för att ge ditt barn liv. Dont hate on that scar, pls! Du är så fin oavsett, du har skapat ditt barn där och kvittot på det blev ditt ärr. Skit i dom gamla byxorna, du äger <333

Hur känns huslivet än så länge? (Jag själv får lite lätt ångest över att se oss i vår lägenhet på 80 kvm under de varmaste månaderna, älskar huslivet även om mer praktiskt såklart…) Vet att ni bara bott där den gottigaste tiden men ändå 👍🏻 Är du tröttare eller piggare än vad du föreställt dig med twins?
Ser även jag fram emot förlossningsberättelsen 😁 Tack för ärligaste och härligaste bloggen 😍

Heeej. Huslivet rullar på, med rådande covidSKIT så känns det mycket bra att inte sitta inne på malmen och svettas med miljoner andra grannar :)))) Men saknar mina egna möbler liksom, nu känns det lite som att jag tagit över någon annans liv typ??? 3 kids and all hahaha. Men jag ska verkligen ej klaga. Jag är PIGGARE än vad jag trodde. Men det var nog också för det är rond 2, jag visste vad som väntade och sedan har jag typ zero förväntningar på morgondagen. Natten kan bli hur som helst, och behöver jag avboka saker – så gör jag det. No guilt. Ibland har man de pissigaste av nätter såklart, men då får man försöka somna typ 20.00 (kan ej sova på dagen!) Neeej ingen ångest, ta tuben/bilen ut å gör utflykter på dagen ist. Så mys! Jaaaa den kmr snart, puss.

Helu snyggo!
Såg förut att Lykke åker framåtvänd i bilen, hur kommer de sig? Tänker mest på att tråkiga risker med vad som kan ske! Och hur funkar de me ”vanlig” bil me 3 små? Känns ju som att buss skulle va de lättaste (och osexigaste) alternativet! Puss & tack för en magisk bloggi

Hey gurl. Bilfirman installerade barnstolen när vi köpte bilen, och typ hela övriga EU har stolen framåtvänd så vi litade rätt blankt på det men d tåls att kolla upp. Buss most def mest rimliga alternativ men liksom varför egentligen ://// Det finns 5 säten och vi är 5 så det funkar ju + också att jag tycker bussar är för nedrans fula helt ärligt. När killarna är tillräckligt stora får alla 3 sitta bak så the momager får sitta fram igen heheh. Vi har dock nu beställt en Cayenne ist för Macan och enligt J så är det sååååå mycket mer plats i den, men om jag fick välja hade vi ju rest med flampulver! (Behöver ni googla det, kommer vi aldrig se en bio ihop haha….) Men en sak är säker och det är att jag icke kommer att förflytta mig runt i en Chrysler Voyager. (Jonas mamma hade det när de var små pga dem är 4 stycken anddddd i just cant.)

  1. Hej!
    Hur gör ni när ni lägger Lykkis i vagnen ute på kvällen? Lyfter ni över henne sen då? Funkade detta även när hon var liten bebis? Och vad gjorde ni om hon vaknade ute i vagnen?
    Vill så gärna pröva detta med min 8 mån bebis men vågar inte pga rädd att fucka upp hela natten hehehhee

  2. Du som dricker mycket vitt vin, har du tips på något bra? Jag har aldrig lyckats och tycker inte alls vita viner är så förlåtande som ex röda viner, vitt tycker jag är svårt att hitta goda!

  3. Tack för en UNN-der-bar blogg! En fråga till framtida ”Frågor med Steffi” – Hur förberedde ni Lykke inför tvillingarna? Hur har hon tagit deras ankomst? Är hon ledsen och arg på dig och isf hur löser ni det? Spenderar ni egen tid med henne? Helt enkelt, hur hanterar ni och Lykke att hon blivit storasyster?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.