Dreamfeed

Oh what a lovely day you guys,

Inatt sov hela familjen 23.00-07.30, seriöst har ni ens hört något så sjukt? Mina tvillingar levererar verkligen nattetid. Dock blir jag typ liiite orolig att ens yttra mig här om hur smooth things are going, för då vaknar man väl som ett brev på posten mitt i natten av att en av klonerna har en fis på tvären typ! Man ska inte vara uppkäftig heheheh. Men, ni har ändå ställt massor av frågor om hur detta spektakel går till så lets get to it shall we. För oss så går en dreamfeed till såhär; Killarna har sin ”skrikperiod” mellan typ 20-22, dvs då är dom vakna och rätt ledsna. Det enda som fungerar (förutsatt att dom är mätta, har ren blöja osv.) är att gå runt och vagga dem. Det finns bara ett grepp som funkar för oss, och det är att ha dom utåt, dvs deras rygg är emot vårt bröst och dem liksom ”sitter upp” medans vi skumpar runt. Det slutar oftast med att dom adventually passes out på oss, och efter typ 30 minuter när dom är riktigt nere för räkning, kan vi lägga dom i sina stokkesinsatser/stolar för att sova vidare. Klockan brukar vara mellan 21 och 22.

Vid 22.30 går vi upp, jag tar försiktigt en bebis och Jonas en, och byter blöja på dom i sömnen i sängen, för lägger vi dom på skötbordet finns risk att dom vaknar. (dom sover tillsammans i en Stokke säng) Efter blöjan är bytt stoppar vi bara in flaskan i deras mun och automatiskt börjar de äta. Jag tar en bebis och Jonas en. Vi matar dom med ungefär 150 ml var och det tar typ mellan 20-30 minuter, ibland dricker dom allt, ibland lite mindre. Det händer även att dom inte riktigt suger tag (eftersom dom sover) men då brukar jag dra i flaskan lite in och ut liksom, så dem känner att dom är påväg att tappa den, och då suger dom genast tag igen. Funkar inte det, killar jag dom litegrann på magen typ, så de liksom ”rycker till” och rent reflexmässigt igen börjar äta. Tricket för oss är att dom verkligen sover djupt när vi lägger dom vid 22.30, och att det minst gått 1,5 h sen senaste måltid, så dom liksom är hungriga i sömnen. För sover dom redan när vi börjar mata, så är man ju hemma. Maten de äter i sig är ju liksom bara det ett ordentligt sömnpiller. På det brukar dom stå sig till någonstans mellan 5-7 på morgonen, vilket enligt mig är helt beyond amazing.

Skulle dock en bebis mot förmodan vakna vid matning, eller att de inte sover riktigt, är sannolikheten att detta ska sail smoothly ganska låg. Enligt mig krävs precisering bestående av djup sömn och att de inte ätit på 1-2 h. Det är iallafall på det här sättet vi kört nu i några månader, och det fungerar verkligen för oss. Icke att förglömma att dessa små djärva kottar är otroligt olika och som ni vet finns ju inga garantier, MEN, jag tycker i alla fall att ni ska testa! Let me know how this works out okej. Spännande! Håller tummarna. Nu ska jag poppa lite popcorn och kolla på en lättsam film. Båda grabbarna har precis somnat, så nu har vi 1,5 h innan John Blund kommer. Wish me luck!

 1. Haha, fick min andra bebis för nio dagar sedan och än är det lite tidigt att veta hur hans personlighet är jämfört med hans syster MEN ville gåta hon var att knäcka!
  Vi testade alla trix för allt, inget funkade mer än. Ögon vecka osv.

  En kollega var övertygad med första barnet att hon själv bara gjorde allt rätt 😂 la ner bebisen i sängen och hon bara sov för att morsan var så trygg och gjorde nått bra typ. Sen fick hon en son som inte sov en hel natt på 1,5 år och som var raka motsatsen – trots samma morsa 😉
  Så visst har du rätt!

 2. Åh men alltså MÅSTE testas!!! Verkar hur drömmigt som helst att sova hela nätter ju?? Tror typ det gått 1,5-2 h sen våra åt sist och båda sover as we speak – jag provar NU haha #taggadpåenhelnattssömn 😀 Tack för tipset!

 3. Så nyfiken på hur ni matar dom i sömnen!
  Låter ni de ligga kvar i sängen? Kan de liksom ligga rakt o äta? Behöver de inte rapa?
  Jag tar upp vår kille så han äter i min famn, sen ska de rapas på det. Ert låter så smidigt 😂

 4. Vi gör typ samma men av en slump för att vår tjej (född 9/5) kommit in i dom rutinerna av sig själv. Hon är vaken fram till 21 ca då hon somnar efter mat. Ibland vaknar hon till vid 23-23.30 men brukar isf somna om strax efter att hon har ätit. Vaknar hon inte ammar jag henne medan hon sover precis innan vi går och lägger oss (ca vid 23-00). Oftast sover hon hela natten och brukar vakna runt 07-08. Är ju så bra att man inte ens vågar tro på det?!? När hon var yngre (tre mån nu) hade hon dock maraton-amning hela kvällarna men vad gör det om hon sover hela natten? Så nice!

  Hoppas det här håller för oss så orkar vi vara grymma mammor åt våra kids! Och tack för grym blogg & insta! Kram

 5. Åh vad bra, ska testa! Låter ni dom ligga i sängen medan ni matar eller tar ni upp dom i famnen? Jag är typ rädd att min bebis ska sätta i halsen om han ligger ner och äter så tar alltid upp honom när jag nattmatar, men det kanske jag kan släppa, har ingen koll bara nojig haha!

  Tusen frågor här men tycker såklart detta är superintressant då jag har en 3-månaders. Hur kommer det sig att de först sover i sina stokkestolar och sen flyttas till sängen, varför inte sängen direkt när de somnat? OBS no judgement utan 100% intresse. Min bebis har också skrikperiod på kvällen innan läggdags och det är alltid kämpigt att få honom att va chill i sin säng, vill ABSOLUT inte lämna famnen suck.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *