Swappie – ett miljö och plånboksvänligt sätt att både sälja och köpa Iphones

Samarbete med Swappie

Jag är en person som tyvärr alltid har varit lite slarvig med just mobiltelefoner. Alla människor är mindre bra på något, i alla fall de med lite självinsikt, och efter det att min pappa infört en rutinkontroll av min telefonskärm varje gång vi ses, så har jag någonstans landat i att just detta är min akilleshäl. När jag var yngre hade pappa dock en rutinkontroll över att jag defacto hade en mobiltelefon kvar överhuvudtaget, så man kanske kan se detta som framsteg ändå. Oavsett, jag har uppenbarligen svårt att inte tappa min telefon, och svårt att behålla skärmen hel i mer än typ en månad, vilket resulterar i att jag tvingas lägga alldeles för mycket pengar på att ständigt köpa nya telefoner.

Därför känns det här samarbetet med Swappie helt klockrent, för en slarver som mig. Swappie är en säker webshop där du kan köpa helt renoverade Smartphones till ett mycket bättre pris, samtidigt som du gör en god gärning för miljön eftersom du då främjar cirkulär konsumtion, när du väljer att köpa din telefon därifrån. Du kan även som köpare välja vilket skick du vill köpa på telefonen, och betala därefter: Nyskick, Mycket Bra skick, Bra skick eller Okej Skick. Vilket jag tycker är en fördel om man till exempel ska köpa en första mobiltelefon till sitt barn. Då kan man välja en telefon med Bra Skick eller Okej Skick för en billigare peng, just för att sannolikheten för att det blir mycket slitage, är ganska så stor. Det är 12 månaders garanti och 14 dagars returrätt, och nej, batteriet fungerar inte sämre bara för att det är tidigare använd. Det är helt enkelt en myt.

Jag bestämde mig för att klicka hem en ny Iphone XS MAX, i ”Mycket bra skick” med 256 GB utrymme just för att jag bränner av en och annan bild, sen Lykke föddes, milt sagt. För det finns väl typ inget så störande som när det kommer en påminnelse att minnet är fullt, medans man svettig försöker ta en bild av sitt barn när hon i följande ordning: sitter still,  inte ser ut som att all glass på jorden precis tagit slut och samtidigt tittar in i kameran?

Och jag måste säga att telefonen verkligen ser ut som en helt nyköpt Iphone, inga fysiska skavanker och funktionaliteten är lika vass som när jag går till min telefonbutik och köper en helt ny. Med tanke på det priset jag betalar för min nya Iphone, i motsvarighet till telefonens skick kan jag bara säga wow. Att jag sedan både sparar pengar och värnar om miljön när jag väljer att köpa min Iphone hos Swappie, gör mitt inköp så mycket mer enkelt.

Så om du kanske också har svårt att hålla koll på telefonen, eller bara inte vill lägga dyra pengar på en ny hela tiden, så är denna tjänst kanske något för dig? En mobiltelefon kan vara svårt att helt prioritera bort ur ett konsumtionssyfte. Men kan man kombinera både konsumtion och miljötänk, samtidigt som du får en smartphone som är renoverad av specialister och i nyskick, så ser jag faktiskt ingen anledning att inte välja Swappie. Två flugor i en smäll!

Om du anger koden jagheterstephanie så får du även 100 kronor rabatt när du köper en telefon hos Swappie, klick!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *