Sista dagen i Mars

Hej älskade bloggisar,

Hoppas att ni alla mår bra, är hemma och trygga och att dagarna bara rusar förbi (även om jag också inser att det kanske är lite av ett önsketänkande.) I fredags när jag var på Mamma Mia MVC för min sedvanliga rutinkontroll av blodtryck, så var det såpass högt (172/109) att min bm var tvungen att ringa in det till KS, och de ville att jag skulle komma in direkt för kontroll, där de sedan fastställde att jag har havandeskapsförgiftning, och inte bara begynnande. Jag fick stanna kvar där hela dagen och kvällen, och fick sedan åka hem vid 23 för att komma tillbaks på söndagen igen. Jag har fått en medicin som heter Trandate för att bromsa blodtrycket, och det verkar funka, för nu i alla fall. Det låg på 140/90 i söndags, så det är fortfarande högt men inte alls som tidigare. Imorgon ska jag tillbaks igen för Ultraljud och Specialistmödrarvård på KS, så vi får se vad de säger då men jag har en känsla av att det inte är långt kvar förens de kommer. Har hemska förvärkar i ryggen som får mig att vika mig dubbelt varje gång de går till attack. Hoppar till exakt som om jag satt mig på en kokhet brasa typ. Lykke ser lika förvånad ut varje gång.

Shit vad jag är redo att move on and forward from this pregnancy, alltså. En del av mig vill bara att vattnet ska gå nu så jag slipper plågas mer. För det är verkligen det jag gör nu, torteras dagligen på alla möjliga tänkbara sätt. Fy katten. Varje timma känns som ett år, och varje morgon och varje kväll går jag och lägger mig med en gnagande, sjukdomskänsla och ett allmäntillstånd som är något helt annat. Bläää. Min mamma flyttade in till oss idag också, så om något skulle hända nu så är hon här och kan stötta upp med Lykke. Sådana märkliga tider, att gå igenom en graviditet under en pandemi var förmodligen det sista jag någonsin trodde jag skulle göra. Welllll well. Imorgon tänkte jag blogga om något mer glatt, kanske om lite olika våroutfits jag planerar på att bära inom en MKT snar framtid? Eller vill ni höra om hur jag planerar på att spendera min sommar?! Det första jag ska göra när jag fött? Eller kanske ett inlägg om hur jag tror mitt liv kommer att se ut om en månad? Kommentera gärna, er önskan är min lag :))) Nu ska jag äta en glass i soffan med mamma, och dricka en kopp té. All kärlek till er, underbara läsare.

 

  1. Heja dig! Tack för en superbra blogg, tycker så mycket om att läsa. Kämpa på och önskar dig en fin förlossning när den nu blir av. Ha målbild när killarna är här! Stor kram

  2. Jaa, outfits och planer för sommaren! Vad är det första du ska äta och dricka, som du inte får förtära nu? Du kan måla upp en drömdag/din målbild när tvillingarna är ute och ni har barnvakt.

    Stay strong och hoppas du mår bättre snart!

  3. Hur länge tror du att ni stannar på sjukhuset? Har du svårt att vara borta från Lykke eller känns det okej (jag har noll problem att vara borta från mina kids hehe)? Hur tror du ert första dygn hemma ser ut?

  4. Men vad du får kämpa igenom dig denna graviditet! 😩 Lider med dig och skickar styrkekramar! ❤️ jag hoppas dom små väljer att titta ut snart, att förlossning och tiden efter är totala motsatsen till vad du går igenom nu (dvs smooth sailing ⛵️)

    Kan vi inte bara drömma oss bort till sommaren? 😍 Drömmigt! 💖🌸🥂 🌴

  5. Fina du, du är en sån jäkla kämpe. Jag skulle gärna vilja få lite inspo på vad ni ska göra i sommar :)<3

  6. Alltså heja, hurra o kämpa på! Känner sån sympati med dig, du är så jäkla duktig! Hoppas allt blir bra snart o att din vår o sommar blir fab!
    Hugz

  7. Jag skulle vilja läsa om hur du tacklar rädslan inför ett eventuellt kejsarsnitt. Tycker det är ovanligt att höra om folk som är rädda för att snittas, oftast hör man bara om rädsla för vaginala förlossningar. Jag själv är så rädd för kejsarsnitt att jag stundvis tänker att jag aldrig vill bli gravid, jag blir helt svimfärdig bara av att läsa förlossningsberättelser med kejsarsnitt bl.a. Och jag skulle nog hellre dö än att genomgå ett kejsarsnitt (inte riktigt, men du fattar 😅). Barn ligger dock några år bort för mig så har förhoppningsvis tid att bearbeta detta.. hoppas att era bebisar kikar ut snart så du slipper torteras mer ❣️

    1. Du gör det så otroligt bra!! Och att du ändå har humöret och kör på, imponerad! Skönt att din mamma finns hos er nu. Alla dina förslag vill man läsa om så småningom👍🙂 Lycka till nu fina du! 💜Kram

  8. Stort grattis till tvillingarna 😍! Såg precis på instagram att killarna kommit tidigare i veckan. Hoppas allt är bra med er, stora familjen på 5 🙌🏼. Coolaste 3 barnsmorsan i stan, just sayin! Ser fram o få veta vad de får för namn, sköt om er ❣️

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *