Torsdag innan Jul

Hey Lovely People,

Att det är julafton om 5 dagar? Jag kan knappt fatta det. Jag tror att alla dagar av sjukdom naggat lite på min ihärdigt sprudlande julkänsla. Det är ju min favorithögtid, älskar allt som har med julen att göra. Julmat, stämningen och den påtagliga känslan av ledighet. Det känns som att alla liksom håller andan hela december, och sedan typ runt den 20 när julledighet infaller, pustar vi långsamt ut hela årets tunga andetag.

Hela denna veckan har blivit lite skev. Jag har verkligen inte mått som jag brukar. Jag skulle säga att jag går på en 60-75% kapacitet av min fulla potential just nu, och det jag har prioriterat är mitt arbete. Jag har bokstavligen typ bara jobbat och gått hem och deckat. Alla mina planer jag har haft har jag blåst av, även så min middag hos Stina idag :((( Hennes son Maxan har också vart jättesjuk, och nu när jag äntligen börjar se ljuset i tunneln så vågar jag inte riskera att bli sängliggande igen. Har trots allt en bihåleinflammation som inte ger med sig. ”Helgen i bilder” denna vecka är liksom obefintlig pga låg bara i sängen förra helgen?

Jag och Jonas ställde även precis in Julafton som vi planerade att ha hemma hos oss. Kände bara att jag var tvungen att lyssna på min magkänsla, hade så gärna velat ha den hos oss men just nu orkar jag bara inte. Känner mig rätt svag. Så vi kommer att fira på Jonas mammas landställe på Älgö i Saltis den 24. Redan på lördag kommer vi att åka ut till min pappa och fira lilla julafton med Lykkis, och sova över. Så mysigt! På söndagen har Jonas mormor en juldrink följt av middag på stan. Och på måndag ska jag och Jonas faktiskt ha en heldag på stan bara vi <33 och köpa lite julklappar ihop och bara mysa runt. Jag hatar ju överraskningar så jag föredrar att få vara med och bestämma haha. Senare på kvällen åker vi ut till Jonas pappa i Saltis för lilla julafton med honom. Fullt schema! Min syster Alexandra fyller även år den 26 december, och Lykke den 29 december.

Känner mig typ kroniskt svartklädd at the moment. Såååå tråkigt, men det är bara så enkelt att slänga ihop när hjärnan står och tuggar på 0 %  Imorgon kommer min graviduppdatering, shit, vecka 21. Igår kunde jag inte sova pga jag fick sån panik över förlossningen? Är verkligen såååå rädd, även om jag vet att det kommer lösa sig så är det verkligen en helt annan grej att förbereda sig att föda två barn samtidigt. Det gör det inte bättre att jag inte ens vet hur jag ska föda? Ahhhh, panik.

  1. Åh, jag ska föda ETT barn i vår och är också livrädd. Såååå rädd. Hur tyckte du det var att föda vaginalt? Ahh hjälp.

    PS. Skulle såååå gärna se ett inlägg om snygga preggokläder!

    1. hej gullis!!!! Jag har precis postat ett inlägg om lite fancy maternity clothes :)) hoppas du gillar. Ahhhh guuuud i feel you, jag tänkte berätta min förlossning på bloggen snart! men det var mixed emos haha, men överlag är jag så glad att jag kunde föda vaginalt! WE CAN DO IT!!! <3

  2. Det kommer gå sååå bra oavsett om du föder vaginalt eller med kejsarsnitt! Jag födde mina twins för 2 år sen, var också supernervös! Alla förväntade sig att jag skulle få kejsarsnitt men jag kände att jag ville låta barnmorskorna bestämma vad som var bäst och det blev vaginalt. Blev igångsatt i vecka 37 (positivt med tvillinggraviditet, ingen chans att gå över tiden haha). Såklart skulle den med störst huvud ut först haha men sen var jag sjukt bestämd att den andra skulle ut snabbt som fan, blev 6 minuter mellan! Bara skriv om du har frågor, tyckte själv att det var drygt att det inte gick att hitta info om tvillinggraviditeter/födslar osv någonstans! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *