En liten lista innan 2020

Vad heter du?

Jag heter Stephanie Suzane Magnusdotter Strauch. Men kallas mest: Steffi och Stefan, haha. Min mamma heter Cherif i efternamn (hon kallas givetvis Sheriffen!) men jag har endast min pappas efternamn. Tycker dock båda är fina!

Var bor du?

På Östermalm i Stockholm i en 3:a på 89 m2. Älskar vår lägenhet, dock kan det bli lite körigt med yta att bo 5 personer här.

Vad köpte du senast?

Ett par svarta UGGS med fluffig kant på REA på Rizzo idag på MOS. Perfekta sladda-ut-snabbt och plocka upp 1 L mjölk dojjor. (Gillar i och för sig inte mjölk, bara i kaffet.)

Hur lång är du?

1,70 cm above ground.

Vad stod det i ditt senaste sms?

”Men annars får du haka på oss, så kmr han sen!” som jag skickade till gullefjunet Dasha, angående att Douglas skulle jobba på torsdag när vi har en inplanerad date på LEOS LEKLAND, oooooooh the happy days of our lifes.

Vad gillar du mest med dig själv?

Att jag är mig själv, jag varken vill eller försöker vara någon annan.

Vad gillar du minst med dig själv?

Att jag har svårt att ta mig ur ”surhetsträsket” (som Jonas kallar det, haha) när jag väl blivit sur. Kan liksom inte gå vidare? SÅ irriterande? Att jag gärna vill ha min vilja igenom. Att jag bli irriterad när det tar lång tid att beställa på restaurang. Att jag är dålig på att svara i telefon.

Vilka städer har du bott i?

Stockholm och San Diego, när jag pluggade där mellan 2008-2009.

Låt på huvudet just nu?

Denna feting! Ska avnjutas högt i sällskap till ett glas vin och glada själar! Post Malone – Circles, klick!

Är du en ringare eller smsare?

OMG. Vad tror ni? Jag hatar att prata i telefon. Blir så rastlös och skavig.

När går du och lägger dig?

På vardagar lite efter 22. På helger….. hehe who am i tryna foooooool. Samma. LOL. Still, jag bär två små apbebisar i magen som äter rätt mycket av min energi!

Go to-mat som alltid är gott?

Fried Rice, Sallader i alla dess former toppad med cheeeeese (min favorit är Ceasar) och allt med råstekt potatis! Fun fact: äter i 95% av veckans alla dagar sallad till lunch med något form av protein, mår bäst av det. Detta åt jag till middag ikväll, sparris och fetasallad med balsamicovinegrette och citron, mums!

Hur uppvaktar man dig?

Okej, jag frågade Jonas och han svarade ”Ge kvinnan något LYKZIGT” hahahah.

Vad gör du ikväll?

Äter middag med dessa följt av mys och film <3 De ska äta falukorv (jag hatar korv) och makaroner.

Favoritserie?

Helt solklart Bachelor. ÄLSKAR sådana typer av dokusåpor, på en ohälsosam nivå hehe. Jag kollar dock inte på Paradise Hotel eller liknande? Tycker dom är sämst.

Hur firade du din födelsedag?

Jag firade med ett härligt gäng vänner, älskar dom alla. Stina, Sofia, Petra, Micki och Dasha! Jag och Jonas hade köpt 37 flaskor bubbel/vin haha, skräcken att det skulle ta slut? Så bjöd vi på löjromspizzor, skagencanapéer och annat smarrigt tilltugg, för att avsluta med sushi från Hattori, och sedan givetvis tårta! Dock satte boysen i sig en och annan flaska Hendricks också, om vi säger så! Hehe. Det var dagen efter detta kalas, jag tog jag ett graviditetstest…

Gjorde du något 2019 som du aldrig gjort förut?

Tillsammans med min hunk till fästman, skapade vi två stycken identiska söner som växer i min mage. Om inte det är fan i mig det sjukaste man någonsin kan göra, så vet jag inte?

Vilka platser besökte du?

Semester med familjen i Portugal och Algarve kusten, Franska Rivieran med familjen plus vänner, Spanska solkusten med familjen, Berlin med Jonas för att fira Jonas mammas 60 årsdag, och jobbresa till Italien. Vi skulle ha åkt till Morzine i mars och åkt skidor med Jonas familj. Jonas mamma Maria har hyrt ett Chalet där och bjöd ner alla barnen för att fira hennes 60 års dag. Såg såå mycket fram emot det, men tyvärr får jag inte ens åka till typ Västerås by that time.

Jag och älskade Soffan i Verbier 2015 (INNAN alla ungar.) Med Jonas och Carl. Jonas bästa vän är Carl, de har känt varandra hela livet och växt upp i samma kvarter, de har även båda haft landställe på Älgö OCH deras föräldrar var bästa vänner när de var små. Myset!

Le Rouge.

Le Mouton Noir.

Vad dricker du helst?

Juicer/smoothies med MYCKET citron och ingefära i, bubbelvatten är nog dock min bästa dryck! I läsk-genren blir det alltid Cola Zero. (Gillar ingen annan läsk.) I vit vinsväg dricker jag helst ett ekat smörigt vitt vin. I rödvinsväg dricker jag helst en Pinot Noir eller Nebbiolo. Förut älskade jag tunga röda viner, men nu på äldre dar föredrar jag fasen lite lättare. I bubbelväg dricker jag typ allt, hehe. Drinkar dricker jag ytterst sällan, men en riktigt vass GT tackar man inte nej till, inte heller Moscow Mule eller Espresso Martini (utan sockret dock, sockret förstör hela drinken/smaken enligt min mening. Blir fööööör sliskigt.)

Hur ofta tvättar du håret?

Varannan dag, vill helst tvätta det varje men då blir det typ ännu fetare än vad det redan är. Praise the lord above för torrshampoo? Hade annars sett riktigt smörig ut i skallen var och varannan dag.

Har du söndagsångest?

Neeej, kolla bara på det här lilla knyttet? The Lykke Show börjar någonstans mellan 7.30 på morgonen och pågår till 19.30 utan reklampaus, hur i självaste katten ska man ha tid för något sådant? Söndagsångest har dock tidigare i mitt liv varit ett befintligt fenomen, ja. Bästa botemedlet är en lång promenad, följt av en skållhet dusch och peel. Lunch med vänner, och avslutningsvis film och godis i soffan.

Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?

Jag skulle säga båda. Stundtals har 2019 vart ett väldigt jobbigt år för mig. Jag försöker landa i att det finns en mening med allt och lägger min tillit där. Det är exakt som det ska vara, och jag försöker inte aktivt förändra något i min tillvaro utan jag är precis där jag ska vara. Jag skulle inte vilja ha det på något annat sätt – det är ju mitt liv och det är bäst! <3

Vad gjorde dig glad?

Haha, det här svaret är orimligt men när Jonas kom hem med Earpods till mig tyckte jag fan att det var LAJF itself. Jag hade precis börjat jobba igen och det var januari och jävligt. Stunden påväg till och från jobbet ökade typ 300 % i lycka när jag kunde BLASTA Silence – Khalid ft Marshmello!

Är det något du saknar år 2019 som du vill ha 2020?

Mina killar i magen! Jag tror 2020 kommer vara mitt bästa men också jobbigaste år. Jag och Jonas ska börja rusta för kriget här när vi stängt 2019. Jag tror mycket på att det blir vad man gör det till, och så länge jag kategoriserar in min tillvaro i olika fack kommer jag inte bli besviken över att saker inte utspelade sig som jag önskat. 2020 kommer typ bara handla om våra ungar, det finns liksom inte så mycket utrymme för annat. Det är det jag kommer prioritera. Och Jonas då, världens bästa pappa!

  1. Hi Stéphanie, thank you for this amazing post. Could you envisage to share with your community the pictures of your flat ? It looks very comfy 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *