Babyprylar att införskaffa inför tvillingarnas ankomst

God kväll gänget,

I förhållande till min förra graviditet, ligger jag betydligt efter på min checklista gällande inköp av alla babyprylar. I och med att jag redan har gjort det här en gång, känns det som att jag ”kan det” och därav skjuter på det litegrann? Men jag har ändå en relativt tydlig bild av vad och vilka produkter jag planerar på att slå till på, inför killarnas ankomst och vad man faktiskt kan vänta med (som tex babygym och exakt allt vad leksaker heter.) Sedan har jag rätt mycket av det nödvändigaste sedan Lykkes graviditet. Att allt typ sedan är i färgen rosa är ju dock den annan femma, hehe. Såhär går i alla fall mina tankar, jag tror att jag fått med det viktigaste!

1) Dubbelvagn. Med Lykke hade vi Stokke Trailz, och jag har tidigare uttryckt mina känslor gentemot den vagnen. Vi kom liksom inte överens, den var enligt min mening svårstyrd och alldeles för stor och bufflig för en bebis i innerstan. Dock ett stort plus för mycket utrymme för förvaring. Jag har tittat på en del vagnar. Bland annat Uppa Babys dubbelvagn, dock ligger bebisarna ”ovanpå” varandra, och därav ser jag inte den ena bebisen när jag rullar vagnen, så den går tyvärr bort då jag vill ha uppsikt över båda hela tiden. Den det lutar åt mest är Bugagoo Donkey Duo. Jag har varit och ”testat” den på Bonti, och den är så lättstyrd. Det är lite som att dra en smörkniv genom rumstempererat margarin. Den bara hänger på när man byter riktning. Love it!

2) Babysitters och bärselar. Det underlättar livet på alla tänkbara sätt från någon månads ålder, och då har jag bara prövat denna finess med 1 barn. Kan tänka mig att det kan vara svårt att ens överleva utan dessa två attribut när man har två spädbarn samtidigt? Vi har faktiskt redan allt ihop i två uppsättningar, från Babybjörn, klick och klick!

3) Amningskudde. Jag har en från Doomoo, annonslänk från APPRL: klick! redan sedan Lykkes bebistid, och kan nu med facit i hand säga att detta helt klart var ett av mina bästa inköp. Dels använde jag den när jag skulle sova i slutet av graviditeten, och sedan både sov hon i Doomoo amningskudden ibland på dagen, samt att jag ammade henne i den JÄMT. Den var seriöst fläckig av all mjölk som rann ner på den haha. Som tur var kunde man ta av överdraget och tvätta det. Amningskudde = som balsam för en värkande rygg. Jag måste dock förmodligen införskaffa mig en till, om båda gillar att somna på den tänker jag…

4) Babynest har jag redan från Jollein, Annonslänk via APPRL klick! Jag minns att i början sov Lykke i det i sängen emellan oss, för vi var så rädda att någon av oss skulle råka rulla på henne. Eller ännu värre, över henne. Mardrömmens mardröm. Vi hade det även i vagnen så det skulle bli mer ”mysigt” och ”trångt” för henne. Vi kommer behöva köpa ett till dock, även om tvillingarna säkert vill dela nest i början, behövs två till vagnen tänker jag.

5) Babyskydd till bilen (bilbarnstol). Vi har ett babyskydd redan, men vi kommer obviously att behöva köpa ett till likadant. Vi har Maxi Cosi Cabriofix som Lykke använde ungefär upp till 1 år och 9 månader. Annonslänk via APPRL, klick!

6) Bedsidecrib/säng/vagga i ett. Jag tror att det kommer att bli endast ett Troll Bedsidecrib till att börja med, då i princip alla rekommenderar oss att låta tvillingarna sova ihop de första månaderna? Då är dem som tryggast och lite tar efter varandras rutiner. Det räcker för att denna mamma ska tycka det låter som en TOPPENIDÉ! Sedan kommer dom nog sova en del i varsitt babynest emellan oss, och inom sin tid ska de sova i varsin säng såklart. Bedsidecrib från TROLL, Annonslänk via APPR, klick!

7) Filtar. Filtar är verkligen ett måste. Jag tyckte det var lite läskigt att lägga på bebisarna stora täcken med allt det kan innebära, men filtar kändes snällare på något sätt och funkar även utmärkt vid amning för att gömma sig lite. Eller i vagnen för mysfaktor. Jag har flera filtar från MUSLIN LES ENFANTS, de är så gosiga och skonsamma för huden, kvalitén liknar silke men har fördelen att de kan maskintvättas! Annonslänk via APPRL, klick! Jag har även en filt från Soft Goat som Lykkis fick av sin gudmor, som har använts så otroligt mycket. Den är i 100% cashmere, och håller bebis varm men ändå låter huden andas. Kan inte rekommendera den nog, även om den kostar en slant, gud så vi använt den alltså! Annonslänk via APPRL, klick!

8) Badbalja. Vi har en badbaja från OKBABY, men den kommer vi inte att använda då den är så extremt otymplig och den inte går att fälla ihop. Den tar seriöst så mycket plats att den typ är omöjlig att använda. Istället har jag fått denna rekommenderad från STOKKE, klick. Glöm dock ej att köpa till insatsen för nyfödd bebis.

9) Blöjhink. Tråkig grej, men trust me, man byter en och annan blöja i början så att säääääga. Vi har denna från Korbell i vitt: annonslänk via APPRL, klick!

10) Skötväska. Jag hittade ingen fin så jag körde på min Louis Vuitton Neverfull, funkade utmärkt.

11) Skötbord. Vi kommer att köpa ett nytt, då vi hade en inbyggd lösning i vår förra lägenhet. Jag tänker mig ett skötbord/byrå i ett, så man kan ha både blöjor, rena kläder och salvor/våtservetter/krämer och allt annat i samma möbel. Denna från TROLL gillar jag, annonslänk via APPRL: klick!

12) Skötunderlägg. Ok denna produkt borde egentligen ligga på nummer ett, för denna använder vi fortfarande DAGLIGEN och på varje offentlig plats där vi byter blöja. Reseunderlägg. Denna rullar man ut, och lägger på det (ofta äckliga) skötbordet på offentliga platser, som skydd för bebisarna från alla andras ofräschheter. Asså seriöst, hack of a lifetime. KÖP. Perfekt med utrymme i facken för rena blöjor, nya byxor och våtservetter. Reseunderlägg från Skip-Hop, med annonslänk via APPRL, klick!

13) Diverse småsaker. Nagelkit, detta set har vi – annonslänk via APPRL, klick! och använder ännu varje vecka på Lykke för att klippa hennes naglar. Blöjor i mängder, våtservetter, Semper magdroppar om bebis får ont i magen, babyolja, bindor, nappar, amningsbh, amningsnapp för bröstvårtorna (kunde ej leva utan dem i början.) manuell bröstpump (jag hade meddela swing) men kommer nu köpa denna elektriska från samma märke, annonslänk via APPRL: klick!  flaskor, lakan, litet täcke samt kudde till sängen.

14) Kläder. Men det tänker jag att alla förstår, så här får du själv applicera det du tycker är rimligt beroende på när du ska föda :)) Men mycket bodys i olika former, små tunna mössor, koftor, strumpor, pyjamas. Ett tips är att köpa många bodys med inbyggda strumpor, för de ramlar så lätt av. Åkpåse beroende på när du ska föda, vi hade denna från Elodie Details i svart, annonslänk med APPRL, klick! Vi hade även små overaller till Lykke eftersom hon föddes mitt i vintern.

Detta är det jag spontant känner att de flesta borde ha, inför bebis ankomst. Vissa viktigare än andra, men denna lista är det jag kommer att utgå ifrån tänkte jag. Det känns som att det finns massor av kvinnor här inne som också väntar 🙂 Har ni köpt allt? Har jag missat något? Vilken spännande tid, vi har framför oss hurrni. We can do it!

Kram, Steffi

En månad innan jag födde Lykke.

Med min favorit i magen.

 1. Bra lista! Bebis är beräknad den 26/1 så allt är i princip klart då vi redan har en treåring och alla grejerna är kvar från det. Allt i neutrala färger då jag inte ville ha blått eller rosa på något ? Dock badbalja behöver vi införskaffa kom jag på, så tack för det! ☺️
  Något som har tillkommit är mjukliften som vi kommer ha i vagnen nu och som jag verkligen ångrar att vi inte hade med vår lilla son! Om han somnade i vagnen och sov när vi kom hem så stod vagnen i hallen och trapphuset är så lyhört. Hade varit så skönt att bara kunna ta upp en liten mjuklift och bära bort ist för att koppla loss och kånka bort hela liggdelen ?

  1. +1 på mjuklift, hade inte de till min första pojke men skaffade till nummer två och använt dagligen till allt, till vagnen, inomhus om storebror vill byta rum att leka i så lyfte vi bara med lillen, använde den som säng i början med nästan mer än babynest!?

  1. Har tvillingpojkar själv på 7 månader. Adapter för att klicka på babyskyddet på vagnen, har varit guld. Sparar på ryggen att slippa bära. Att sedan synka dem jämt med sömn och mat är mitt bästa tips.

  1. Hej!! Man behöver ha korbells anpassade påsar i den! Vi köpte på oss ett gäng i samband med inköp av papperskorgen! Sen beställde vi vart eftersom på babyland då man får leverans dagen efter:))) kram!!

 2. Supertips, gå till apoteket ( det som bara heter apoteket, inte hjärtat/kronan osv) fråga efter deras babybox, så får du reseunderlägg gratis om du är medlem. Har det som skötväska nu när jag har donkey duo med sämst förvaring ?

 3. Tips för bebisar som kan sitta: BADSTOL!! Köpte en till min son när han var ca 6 mån och det var seriöst en av de BÄSTA köpen. Han kunde sitta själv i badet utan risk för att ramla och jag kunde chilla bredvid. Tänker att detta vore optimalt för tvillingföräldrar (eller alla med fler barn) för att kunna bada de samtidigt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.