Nässpraysincidenten

Jonas Ryberg. Ett ånglok som tågar sin rutt oavsett vilket håll vinden blåser. Rudolfs ledord från Sunes sommar ekar i mitt huvud när jag tänker på den karlns inställning till livet: ”Ett beslut, är ett beslut, och ett beslut håller man sig till!”

Tycker beviset på det är så otroligt uppenbart, när jag marinerar mig i detta scenario som inträffade för ett tag sedan här på Nybrogatan. Förra söndagen började jag smått dramatiskt leta efter mitt nässpray klockan 23 på kvällen, i takt med att mina luftvägar i näsan sakta, men demonstrativt, blockerats av något som kan liknas vid cement. Jag började lite lätt med lådorna i badrummet, för att avslutningsvis helt demolera köket och riva ut innehållet i vartenda skåp. En mätstock, tacokryddor, folie och ett gammalt paket basmatiris landade fint på golvet och bildade en ögrupp :)))) Stefans lilla psyk ö, välkommen! När jag var i god väg att ge mig på garderoben satte Jonas upp en hand i luften och sa ” L    U     G     N     A     D    I    G”

Jag svarade med panik i rösten (Jonas får av någon konstig anledning aldrig panik, han är förmodligen en sådan som hade gått till Östermalms Korvspecialist och beställt en dubbel tunnbrödsrulle med enbärskrydda och extra ketchup på, om han hade vart med om ett bankrån eller något.) att jag inte kan andas och att jag förmodligen är påväg att dö. Jag tar samtidigt pulsen på mig själv för att säkerställa att jag defacto lever och kommer fram till att im still here. Men det är inte mitt nässpray, det är borta och jag känner mig instängd i mitt eget huvud. Jonas, som det lilla fanskap till geni han är, frågar då hur det kom sig att jag svarade att jag hade nässpray hemma när vi gick förbi apoteket 7 timmar tidigare. (han är uppenbarligen synsk också)

Och där står jag i min dumhet och flåsar med öppen mun pga jag håller på att kvävas. Han svarar att det nämligen hade vart lättare att köpa nässpray på dagen, för nu är allt stängt och att han då måste ta en taxi till Klarabergsviadukten…………… för att inhandla sprayet, och tro mig. Det skrämmer förmodligen Jonas mer än att ställa sig nedanför vår port och skrika ”KOM OCH RÅNA MIG” Men, som det beslutsfasta ånglok han är ställer han sig upp, sätter på sig sin dunväst och i perfekt takt zippar upp dragkedjan, hela vägen upp! På med rocken och sedan säger han: Gå och lägg dig. När han väl hoppat in i en taxi, så kommenterar någon till mig på Instagram, att det går att köpa nässpray på 7/11 och jag ser framför mig Jonas, i sin perfekt zippade dunväst, med sin mörkblåa rock över, sakta smygandes runt uppe på Klarabergsviadukten som en liten antilop i skymningen, livrädd för att bli upptäckt av omgivningen, i jakt på att tömma apotekshyllan på nässpray, allt för husfriden.

Jag messade Jonas snabbt och sa att: FÖRLÅT men någon informerade mig precis om att det faktiskt går att köpa nässpray på 7/11 och att jag förvisat Jonas och hans dunväst till förmodligen Stockholms mest otrevliga kvarter helt i onödan, gnagde sakta i min själ, och att jag måste få bli förlåten och det omgående. Jag får inget svar. 20 minuter senare öppnar Jonas dörren och håller 3 stycken förpackningar Otrivin i handen och en gul apotekspåse. Man ser på honom att han är nöjd. Mallig. Han tar en sekund extra i dörrposten, innan han stänger dörren. Mission accomplished. Man of the hour. Jag frågade lite ångerfyllt (efter det att tappat upp ett otrivinbad omg jag är väl inte galen) om han inte hade fått mitt sms? Om att det gick att köpa nässpray på 7/11, alltså? Varpå han svarar: ”Jo, jag och taxichauffören talades vid, och han sa på Karlavägen att det faktiskt gick att köpa nässpray på 7/11. Men jag valde att inte avbryta rutten mot apoteket, då det redan var avtalat och destinationen stod klart och tydligt på hans skärm”…………………………………….

Detta är så stereotyp Jonas Ryberg. Ett tuffande ånglok som tar sig från plats A till plats B enligt avtal. Han är inte flexibel, han är beslutsam. Lagt kort ligger. Trots oförklarliga franska stipendium, envisas han med att fortsatt tala franska när vi befinner oss i Frankrike – även fast alla fransmän svarar honom på engelska och alla runtomkring honom ber honom att sluta, (pga han suger), så är han fast besluten att slutföra sin beställning med sina gedigna, enligt honom själv, kunskaper. Han skäms inte, han räds inte, han exekverar (det bästa han vet är ju för fan att skjuta på mål, det är helt irrelevant om han missar 300 av 300 skott, för han testade!!!! Samtidigt som jag sargat lider i kulisserna av fiaskot, och känner mig som en snigel som någon hällt en deciliter salt över, och att jag förmodligen behöver 13 år för att läka ihop igen efter ännu ett failure, medans Jonas redan gått på nästa mål och skjutit 380 nya positiva GLADA bollar, på utsidan av nätet.) The man of: ett beslut är ett beslut, och ett beslut håller man sig till!!!

Jonas Ryberg – Det finns aldrig en dålig tid för dunväst och flipflops

Jonas Ryberg – at your service. Jag trodde det inte fanns någon under 78 år som sa ”Hur Sa?” när man vill att någon ska upprepa sig, men you are looking at the man.

Jonas coolberg

Jonas Ryberg – det är aldrig en dålig tid för långbyxor och skjorta även om du är uppe i ett berg och det är 43 c och vindstilla. Det är aldrig en dålig tid för att ha med sig dataväskan heller.

Jonas Ryberg – Maraton Finisher!!! Aldrig en dålig tid för sport, och det är heller aldrig en dålig tid att köpa en hink EKOLOGISK NÄRODLAD honung för 50 euro i en landsort påväg hem från ett möte…………………… nöjd tillsynes (vi hamnade i ett ”minor” bråk om detta då jag tyckte det var orimligt att köpa en hink honung för 500 spänn. Vi äter inte ens honung.)

Jonas Ryberg Sundström – Kolla här när jag kör Ove-tricket! *Fyller upp läsken, dricker 5 klunkar, fyller på mer heheheheh* Vandalen of öster.

Jonas Ryberg – det finns aldrig en dålig tid, för en bra gedigen bränna.

Jonas – Lägger du inte ner mobilen nu kastar jag den i poolen – Ryberg.

Jonas Ryberg – Billabong surfarn. (”Jag bodde faktiskt i Biarritz och surfade 2007!!!!”)

Jonas Ryberg – det finns aldrig en dålig tid för vin

Jonas Ölberg – cause a clean table represent the man you are

Jonas Ryberg – D – vitamin är en stor viktig del av mitt liv

 

 1. Hahaha älskar honom!!! Vilket jädra EXEMPLAR till man. En udda fågel. Ni två verkar passa varandra helt perfekt ❤️

 2. ÄLSKAR dessa inlägg, så otroligt underhållande och jag sitter as per now på kontoret och har FRUSTAT av skratt till detta inlägg. <3

 3. Har precis börjat läsa Din blogg .. och jag kan bara hålla med de andra som kommenterat.. Du skriver så bra ! Det ska bli roligt att följa Dig ..

 4. Älskade Stephanie,

  Kan bara hålla med dina följare. Har skrattat ”de lux” alla dem femton gånger jag läst inlägget?
  För övrigt skriver du beskrivande med använder alla dina sinnen Det är en fröjd att läsa din blogg.
  Din har en fantastisk talang som följt med dig sedan tidig ålder.
  Kram
  Mamma

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.