Onsdag

God förmiddag bloggisar,

Jag sov även RIKTIGT bra inatt. Inte lika bra som natten innan, men kanske 10% sämre ish. Jonas kunde nämligen inte somna om efter han hämtat in Lykke vid 02, och då lägger han sig alltid under täcket med mobilen och surfar. Jag är dock en lättväckt jäkel och vaknar av typ minsta ljud eller ljus som är avvikande, så jag vaknade några gånger av det. Sedan hade han tennis imorse 07-08 så han var uppe lite tidigare än vanligt. Men trots det har jag haft en natts sömn som kvalar under kategorin: ”amazeballs” Just nu har jag städat lite i lägenheten, duschat och klätt på mig, och planerat min väldigt lugna dag här framför datorn med en Berocca i glaset.

Jag och Jonas ska äta lunch som sagt på Riche 13, innan det tänkte jag hinna köpa en ny foundation då den jag köpte sist var åt helskotta fel på färgskalan. Suck, blir så irriterad. Jag sa ändå tydligt att jag literally avskyr för gula/orangea toner, och att jag i sådant fall hellre föredrar att vara blek som ett lakan än att se ut som någon som ramlat in i en juicecentrifug. Tror ni ändå inte jag får med mig en alldeles för gul ton? Litade på hon som sa att detta var min ”perfekta” färg men såhär med facit i hand: lita inte på någon, hehe. Det sugiga är ju att man inte får lämna tillbaks den, när förpackningen väl är bruten (förståeligt) men dom där små dropparna är ju liksom inte gratis, så att säga. Denna foundation använder jag, klick!

Efter lunchen ska jag och Jonas gå lite på stan :))) Ska bli så mysigt, får se om det kanske följer med något spännande hem! Tänkte springa förbi Schuterman innan lunchen och ”semi-spana” hehe, så man liksom kanske ändå lite har siktet inställt på något man sedan kan smälta under lunchen?? (Sa igår att: men älskling ska väl du unna dig ett gott glas vin på lunchen imorgon? Hehehehe strategen…. ) Ikväll kommer Jonas brorsa Sander på middag som är hemma från Berlin i några dagar, så mysigt! Btw, imorgon kör vi ”frågor med Steffi” igen, det var några jag inte hann svara på sist, men ställ gärna din fråga här i kommentarsfältet så svarar jag på den imorgon!

Ha en underbar dag, så hörs vi lite senare, kram Steffi.

 1. Var har du köpt den? Jag jobbar på Åhléns och vi accepterar alltid reklamationer när det är någon i personalen som gjort fel!

 2. Okej detta är inte direkt en fråga, tänker mer att du skulle kunna ge input eller något för tänker att du ev fattar grejen plus att du verkar vara en ärlig och rak person! Och jag vet att mitt issue är sjukt privilegierat, men plzz bare with me!! So here’s the case:

  Jag blir 30 i höst, är singola, bor i Stockholm, har precis börjat min andra anställning efter examen och har äntligen lyckats köpa mig en större lägenhet som dock är världens renoveringsobjekt, men kommer bli så drömmigt!

  Mitt issue är alla bröllopsinbjudningar som börjat dimpa ner, jättekul såklart, men hur i helvete tänker folk? Vad hände med vigsel på lördagen med efterföljande middag och party på ett ställe inom sveriges gränser??? Samtliga inbjudningar jag fått kräver minst en flygresa!! Det har hyrts slott i bergsbyar, det är drink och mingel på torsdagen, middag på fredagen för att toppa kalaset med vigsel på lördagen och poolfest på söndagen. Alla tillställningar har ju såklart olika teman så nya outfits krävs hela tiden japp.

  Till saken hör att en av mina bästa kompisar är en av dessa som ska gänga sig och jag ska vara med och anordna möhippan. Det finns inte på kartan för henne att vi skulle stanna i sverige, hon mer eller mindre förväntar sig att vi ska abonnera fucking st tropez!! Jag vill bara skrika att hon ska vara glad om hon får uppleva södertälje by night!

  Jag har räknat ut att jag kommer behöva vara ledig sex veckoslut totalt, alla weddings och möhippor included. Jag är som sagt nyanställd, jag trivs så bra både på jobbet och bland mina kollegor, men vet hur impopulärt det skulle bli om jag skulle breaka detta då vi jobbar på ett rullande schema och är beroende av varandra i det rent praktiska och dagliga arbetet.

  Räknade ut att en helg kommer gå på minst 10 loppor med boende, flyg, outfits, present etc etc. Är inte det helt jävla orimligt? Jag kommer även tvingas punga ut med 3000 extra på ett boende för enrumstillägg om jag inte vill bli ihopmatchad med någon random kusin (annat bröllop än första). Medveten om att jag låter bitter, men är så toast på situationen och räkningarna för renoveringen har bara börjat komma in och det är fasen inga roliga brev.

  OSA till höstens bröllop börjar närma sig och jag får alltmer panik, hur gör man? Säga att tredje helgen i september, då kommer jag ha influensa, hade ju varit drömmen. Alla förväntar sig att om du blir bjuden så tackar du ja. Finns liksom inte att tacka nej. Om jag skulle göra det, kul att forever bli stämplad som den fattiga japp. Dessutom kommer jag inte kunna undvika människor för folk fyller jämnt och folk klämmer ut bebisar så babyshowers kommer också att ske. Känns som att det finns noll förståelse, t o m min egna morsa fattade inte, hon sa bara att jag kunde komma ner till henne och pappa i sommar och vara med dem istället för att åka på vacay. Don’t get me wrong here, älskar mina päron men tre veckor med Lena och Göran i ett hus, I’d rather….

  Fattar att detta är ett sjukt privilegierat issue, men blir bara så trött!! När blev det så fel att gifta sig i bålsta liksom???? Är så nära att tappa det, stress från så många olika håll och allt jag vill är att gå hem till min etta med världens godispåse och vakna i oktober igen typ. Okej, lite too drastiskt men du fattar. Har du någon input???

  1. Skrattade högt åt de du skrev, mycket av igenkänning!
   Vårt problem är dock inte att va lediga från jobbet utan att vi förväntas kunna ha barnvakt jämt. Min kille är 10’år äldre och alla hans kompisar päron är pensionärer och kan passa sina barnbarn jämt, mina päron jobbar heltid, har två andra barn varav ett är 13 år yngre än mig och bor hemma. Jaja strunt samma!

   Säg bara att du ska försöka lösa de me jobbet men att de är SVÅRT! Är dom oförstående är de helt och hållet deras problem. Ditt jobb är du på hela dagarna och gör att ditt liv ekonomiskt går runt, du kan inte trolla me knäna!!

  2. Hahahahaha älskar detta! Jag längtar definitivt inte tills mina vänner får barn, ska gifta sig osv osv osv osv osssssssvvvvvvv ? Kämpa ????

  3. Haha, förstår dig fullt ut:) Har blivit löjligt dyrt att ha vänner.. Jag har själv nästan kommit över denna puck i livet. Mitt råd – i väntan på Stephanies – är att välj ett eller två bröllop som du verkligen vill gå på. Tacka nej till de andra pga jobbet och investera pengarna du ”sparat” i ditt boende. Går inte vara med på allt..

  4. Hahahahaha älskar ditt formulerande. Men åååååååh gud jag förstår problematiken!!!! Det enda jag kan säga är att: det kommer lugnare perioder MED, det kommer INTE vara såhär för evigt men jag fattar att det verkligen suger pga du som du säger precis köpt lgh och har massa annat du behöver lägga pengarna på. Jag tycker du ska prioritera helt klart. Du ska gå på de bröllopen du känner att du faktiskt vill vara en del av. Och förhoppningsvis vet du med dig att dom skulle göra detsamma för dig?! Fråga dig själv, vill du ens gå på alla dessa bröllop? Hur nära är ni? hade hen gjort detsamma för dig? Man måste verkligen prioritera i sådana här fall, det är ingen välgörenhet liksom <3 Det är 100% fler i din närhet som kommer tacka nej av samma anledning. Jag tycker även du har ett godtyckligt skäl – ditt nya jobb. SKYLL PÅ DET. Och gå bara på de bröllopet som du känner att du verkligen inte KAN missa. <3333 You can do it!!! KRAM!!!

 3. Hej,

  Först och främst, tack för en jättebra blogg! Älskar att klicka in här och läsa dina inlägg!

  Jag undrar om du är troende, spirituell eller liknande? Tror du till exempel på liv efter döden? Andar? Spådamer? The big Guy?

 4. Kan du inte visa bilder på er lägenhet? Och berätta lite mer om den, när ni köpte den, osv. Vet att ni ska flytta snart men wow vad fin den ser ut att vara!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.