Frågor med Steffi

Fråga! Låtsas att du aldrig blev tillsammans med Jonas (för andra gången) för några år sedan- hur hade ditt liv sett ut idag då? Är självklart helt omöjligt att veta, men om du hade fått gissa? Hade du bott kvar i Sverige? Jobbat med något heeelt annorlunda? Partajat ofta? Vore kul att höra hur ”planen” såg ut innan Jonas och kids osv, nu när du liksom vet hur det blev istället. Kanske lite luddigt, men jag hoppas du förstår hur jag menar. Också! Bästa bloggen någonsin. Älskar att följa dig!

Hej 🙂 Gud vilken rolig fråga! Perioden från det att jag och Andreas gjorde slut 2015, tills det att jag och Jonas blev ihop var inte sådär jättelång. Men gud vad det känns som jag hann med ett helt liv där emellan, på ett bra sätt! Jag flyttade in hos Sofia och vi levde literally LAJF as single ladies of the town under hela sommaren. Shit vad roligt vi hade, och jag kände mig så fri. Varje dag gick jag med solen i ögonen och musik högt spelades i öronen, och låtsades som att jag hade huvudrollen i en fet film. Min film, min egna verklighet och jag var inte skyldig någon något. Aint nobody got nothing on meeeee.

Om jag då potentiellt inte hade blivit ihop med Jonas där hade jag nog ändå kommit till insikt att jag hade behövt dra ner på festandet, efter sommaren, även om det hade varit tråkigt. Jag är ju en sådan person som (även där) lätt får ångest om jag festar flera dagar på raken, jag har alltid tyckt att det känns som man offrar en del av sin insida for fun. Och det är det ju, men inte direkt hållbart varje dag! Jag hade köpt en egen lägenhet i, stan for sure (är en riktig stanråtta även om jag är från hoodsen!) och försökt jobba fram en struktur i livet, jag är typ 100% säker på att jag ändå hade jobbat som inköpare, för mitt yrkesval hade inget att göra med tidigare relationer. När jag är singel köper jag alltid gymkort, men jag har ingen aning om hur man använder maskinerna så jag springer mest :)))))

Jag hade definitivt laddat ner tinder, och i något svagt ögonblick hade jag fått för mig att jag skulle tröstköpa en gullig hund, men sedan hade jag vaknat kallsvettig på natten och ba: JAG HATAR JU HUNDHÅR OCH PROMENADER, och sedan ställt in allt. Jag hade nog dejtat, druckit mycket torsdagsvin, haft snygga naglar och välskött hår, gråtit ner i kudden ibland, gett mig på att baka – bara för att, men det hade aldrig blivit bra så jag hade skitit i det tillslut ändå. Jag hade börjat träffa andra, kanske blivit ihop med någon ett kort tag och sedan ändrat mig. (typiskt stefan single behaviour) Någon till en början gullig kille hade förmodligen sedan förvandlats till en jobbig killjävel, och hamnat på döden by ”skicka-tusen-sms” till mig, och jag hade i panik styrt av det och han hade blivit ledsen. Jag hade förmodligen blivit kär i den personen som inte ville ha mig, och jag hade till hundra procent legat vaken på natten och undrat om Jonas fortfarande tänkte på mig. Sedan hade det blivit vi ändå, för det hade fan inget på jorden kunna stoppa.

 

 

Singelsommar at its best <3

Hei, Takk for en fin blogg og masse klemmer til deg ❤️
Jeg er også veldig redd i disse corona tider og sliter med helseangst. Har du noen tips på hva man kan gjøre for å ikke grotte seg ned helt i angsten?

Hej <3 Jag tror kanske att försöka behålla en rutin oavsett är väldigt bra. Nu när jag bara varit hemma så har jag tappat rutinen och min hälsoångest är värre än någonsin. Typ sminka dig varje dag även om du bara är hemma, föna ändå håret även om du inte ska någonstans, laga middagen även om du inte är hungrig. Begränsa nyhetsflödet till ditt liv, jag satt på expressen och aftonbladet säkert 5 h per dag senast från igår. Men idag har jag inte varit inne där någon gång pga det blir för mycket skrämsel och click-baits för min hjärna att hantera. Jag kan inte sålla vad som är på riktigt och vad som är lockbete. Börja kolla en serie, jag kollar nu på mästerkocken och sjölyckan och de är exakt sådär prestigelöst lätta som en sommarbris i augusti. Noll procent ångest. Gå minst en promenad per dag. Hjälper det inte, ta professionell hjälp! Jag ska ha mitt första KBT möte på facetime på torsdag. Allt kommer bli bra <3

Har det varit problem att ni haft pojk/ flickvän emellan och hört om andra ragg som varit med i bilden innan ni blev ihop nu sisga gången?:)

Hej! Inte jättemycket faktiskt. Jag hade ju pojkvän hela tiden och det var ingen nyhet för Jonas, sedan är han noll procent svartsjuk också. I så fall var det väl lite jobbigare för mig. Jonas var singel under hela perioden, fast han dejtade tjejer under längre perioder men kom alltid fram till att det inte var rätt. (Han jämförde ju alla med mig, hihi, så det är väl inte så konstigt!……heheheheh skoooja.) och någon gång sådär stötte vi på varandra ute när man var inne i drink-mode, vi hälsade aldrig och hade alltid jättestela otrevliga möten, och då var det aldrig kul att se honom stå 1 mm ifrån andra tjejer. Men det var som det var. Vi levde i två olika världar. Minns när denna bild, här nedan, dök upp som en atombomb i mitt flöde på facebook, efter det att vi gjorde slut första gången. Minns inte riktigt, men tror typ jag spydde? Ni vet känslan när något bara vrider sig i magen och den där paniken kryper på som ett äckligt skavsår. Ena dagen var han liksom min, sedan helt plötsligt så kände vi inte varandra längre. Jag känner henne idag, Sofie, världens gulligaste tjej som är gift med Jonas kompis. Vi var på deras bröllop på Ibiza som var typ det roligaste/sjukaste jag vart på! Men det visste jag inte där. Det kändes.

Jag har liksom som du hälsoångest (visst är det samma sak som hypokondri?) och vet hur extremt jobbigt och ångestframkallande det är. Det här med corona är INTE kul för sådana som oss, jag har följt nyheterna varje dag i någon månad nu, googlat corona säkert en miljard gånger och nu vågar jag knappt gå in på ICA.. nu till min fråga. Jag är även väldigt hygienisk och rädd för smuts och bakterier osv. Lider du också av liknande? Tänker att jag både har hälsoångest men också någon slags hygienångest och vet inte om de går hand i hand..? 😅 Kram till dig o lycka till med allt!

Hej fina. Jag vet exakt vad du menar, dock har jag inte insett omfattningen av min förens Corona kom. Jag har alltid varit hypokondrisk, men det är nu de senaste 3 veckorna jag känner att det tagit över min värld, och jag nästintill hamnat i någon form av depression. Känner inte samma glädje längre liksom, bara panik och rädsla. SLUTA följa nyheterna hela tiden, det gör dig med skada än nytta. Jag lovar. Sluta upp med det, tidsbegränsa och håll dig typ bara till Folkhälsomyndigheterna. Jag ska nu ha mitt första KBT samtal på torsdag och försöka få bukt med problemet, jag inser att det kommer ta lååång lång tid. Det sitter nog djupare än jag förstår, men jag har i alla fall aktivt gjort slag i saken och det är svårt bara det. Jag är ganska stökig hemma och bryr mig inte jättemycket hehe, men däremot tycker jag offentliga platser/tunnelbana/buss/flyg/toaletter allt sådant är äckligt och försöker alltid tvätta händerna asnoga efter jag utsatt mig för det, hehe. Samma sak med lekplatser med Lykke, lekland och andra bacillparadis. Vidrigt. Jag har svårt att se hur jag någonsin ska palla Junibacken igen, efter detta. Så ja, det hänger säkert lite ihop! Massa kramar till dig!

Dina bästa inredningstips? <3 Speciellt om man inte har superstor budget men ska inreda ett helt nytt hem! Vad skulle du satsa lite extra på osv?? Fattar att det är väldigt olika beroende på boende osv., men hur brukar du tänka när du inreder? Tack för allt du delar med dig av, du är grym! <3 <3

Hej! Använd blocket! Mixa budget med lyx. Tex satsa på en nice lampa, men köp kuddarna från tex ELLOS eller HM HOME. Följ inte bara trender utan satsa på det du verkligen tycker är snyggt. Naturmaterial tex, går ju aldrig ur tiden. Gör Moodboards och försök skaffa dig en tydlig bild av vad det är du söker, så kan du lättare hitta alternativ. Less is more, men sedan tycker jag alltid det är nice med en maffig venuskropp i sten på en piedestal någonstans, eller guldiga sängbordslampor med Versace huvuden :)))) MIX IT UP <3

  1. Så modig och ärlig kommentar att du minns att du spydde efter att du såg bilden på Jonas med en annan tjej. Tror många av oss känner igen oss i det och det är helt normalt och okej, men vi pratar inte lika öppet om det. Uppfriskande att läsa om det! Tack

  2. Så glad att du är tillbaka <3 Jag känner mig positiv efter att ha läst ditt inlägg, t.o.m. lite hoppfull. Om du med dina bebisar i magen och hypokondri på det kan fungera just nu (lite åtminstone) och se något slags ljus någonstans då kan fasiken jag det med.

  3. Det var jag som ställde den första frågan och vad kul att du svarade!! Utan att känna dig annat än genom bloggen så känns det verkligen som att du och Jonas är menade för varandra. Så fina ihop 😍

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *